ZAVRŠENI RADOVI NA ČIŠĆENJU KAPELE SV. IVAN NEPOMUK

Vijesti

Završeni radovi na čišćenju unutrašnjosti i okoliša na kapeli Sv. Ivan Nepomuk najstarijem vjerskom objektu na ovim prostorima. Akciju uređenja dogovorili su načelnik i župnik Josip Štefančić koji je pozvao sve mještane da pomognu uređenju kapele. Nažalost osim njega i Josipa Ljubanovića koji je odvezao jednu prikolicu cigle i zatim otišli.

Od mještana općine nije došao nitko tako da je sav teret uređenja, čišćenja pao na teret djelatnika komunalnog pogona i javnih radova. Čitav tjedan radili smo na uređenju iste i u potpunosti očistili kapelu od građevinskog otpada, oprali pod, pojačali oštećeno krovište jer je prijetilo urušenje krova.

Radove pojačanja krovišta izveli su članovi Gorske službe iz Ogulina te im se ovom prilikom i zahvaljujem. Ispred kapele postavili smo nove opločnike za lakši ulaz u kapelu te postavili nova vrata kojih nije bilo na kapeli desteljećima.

Nedavno je bila i prva misa nakon stotine godina u kapeli a prema riječima župnika biti će ovaj mjesec i prvo vjenčanje. Nadamo se da će na sljedećoj akciji biti više volontera, mještana a pogotovo mladih koji se slabo ili nikako ne odazivaju na ovakve i slične dobrovoljne akcije uređenja spomenika kulture, šetnica i sl.

Uređenje kapele planira se nastaviti i dalje ravnopravno sa našom Župom i biskupijom.

Načelnik Ivica Sopek ing. građ.

Prijašnje vijesti

ZAVRŠENI RADOVI NA OBNOVI – ČIŠĆENJU ZAŠTIĆENOG KULTURNOG SPOMENIKA IZVORA VRELO „ BOŽIDAR“ –FUNTANA U TOUNJSKOM POTOKU

tounj

NASTAVAK IZGRADNJE NOGOSTUPA U NASELJU ZDENAC UZ DRŽAVNU CESTU D-23 (JOZEFINA)

tounj

PREDSTAVLJANJE TRADICIONALNIH MOLITVI I NAPJEVA TOUNJSKOG KRAJA U ČAST BLAŽENOJ DJEVICI MARIJI

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content