Nagrada za najbolju grupnu masku na maskiranoj povorci u Ogulinu

Dječji vrtićVijesti

Maškare nam pružaju mogućnost da budemo „netko drugi“. Prilika je to da upoznaju jedni druge u drukčijem svjetlu. Zato u vrtiću svake godine obilježavamo ove dane koji djeci donese mnogo radosti i lijepih uspomena. Ove godina bila je ipak po nečemu posebna. Naime odlučili smo izraditi zajedničku vrtićku masku u suradnji s roditeljima te se s istom predstaviti na maskiranoj povorci u organizaciji Društva „Naša djeca“ Ogulin.

Odlučeno je da zajednička maska bude pas dalmatinac. Razlozi za odabir te maske su što je Izgled psa dalmatinca djeci veoma blizak zbog crtanog filma 101 dalmatinac kojeg smo više puta gledali prije popodnevnog odmora. Drugi razlog je što se djeci lik psa gotovo uvijek prisutan u igri obitelji. Nadalje estetski je to idealna vizualno zanimljiva, a jednostavna maska za veću grupu u našem slučaju od 40 osoba. Napokon nakon odabira maske i nabave materijala za izradu došlo jer vrijeme da iste pretvorimo u stvarnost. Tako su prostorije vrtića jedan ponedjeljak odzvanjale u radnoj i zaigranoj atmosferi roditelja i djece. Bio je to malo kaotičan i glasan, ali pozitivan i uzbudljiv početak radnog tjedna te smo svoj cilj ostvarili i maske izradili. Nestrpljivo smo iščekivali srijedu i početak maskirane povorke.

Povorka je krenula od Prve osnovne škole gdje je gradonačelnik predao ključeve grada maškarama prema Trgu Petra Stipetića gdje smo zaplesali, zapjevali i naravno uživali u krafnama. Nakon zabave žiri je odabrao najbolje pojedinačne maske i najbolju grupnu masku. Nagradu za pojedinačnu masku osvojile su 3 maske, Djevojčica cvjetić, Pipi duga čarapa i Wednesday. Naš vrtić osvojio je nagradu za najbolju grupnu masku te su djeca do kraja tjedna uživala u punoj košari voća koju su osvojili.

Odgojiteljice Oksana Marinić i Nikolina Pribanić

Prijašnje vijesti

Proširenje i uređenje novog dijela općinskog groblja Tounj

tounj

Izgradnja malih hidrocentrala na šest rijeka Općine Tounj

tounj

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Karlovačka županija financiraju projekte KUD-a „Tounjčica“

tounj

1 komentar

Ivanka 02/03/2023 at 19:16

Bravo naši Tounjci

Odgovori na komentar

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content