Planovi Općine Tounj

tounj

GODIŠNJE IZVJEŠĆE O PROVEDBI PROVEDBENOG PROGRAMA ZA 2022. GODINU.Općina Tounj aktivno radi i na novim projektima koji su svakako bitni za razvoj Tounja.


1. BIVŠI VAROGASNI DOM

Općina Tounj je otkupila od IGM-a Tounj bivši vatrogasni dom koji  je u stečajnom postupku za 63.000,00 kn i planira objekat legalizirati, što znači pribaviti svu potrebnu dokumentaciju, građevinsku dozvolu, etc…

Plan je izgraditi starački dom, a sredstva se planiraju pribaviti iz EU fondova. Time bi osigurali 15-ak radnih mjesta (spremačice, čistačice, medicinsko osoblje…)


2. ETNO MUZEJ OT

Također se planira urediti iz fondova EU zajedno sa uređenjem špilje u kamenolomu. Uz to bi povezali i izgradnju šetnice, pristup špilji te rasvjeta u špilji. Za uređenje etno kuće OT je već kandidirala projekt zajedno sa susjedom BIH, grad Jajce i Javna ustanova za zaštitu prirode karlovačke županije “Natura-viva”. projekt je prošao komisiju u Zagrebu, te se čeka konačna odluka Bruxellesa za odobrenje financijskih sredstava.

Općina je za kuću izdvojila 120.000,00 kn


3.DJEČJI VRTIĆ

Općina Tounj kupila je objekat od obitelji Fumić za iznos od 130.000,00 kn.

Planiramo taj prostor u dogledno vrijeme adaptirati za dječji vrtić koji je Tounju itekako potreban, samim time što je svima i poznato da djeca sad idu iz Tounja u Josipdol. Za to OT godišnje izdvoji 50% od ukupnog iznosa troškova vrtića, a to je oko 70.000,00 kn godišnje.


 

 

Skip to content