Uređenje okoliša oko Župne crkve Sv. Ivan Krstitelj i kapelice Sv. Anton

Vijesti

20160623_151540 (Kopiraj)Ovih dana završeni su radovi oko župne crkve i kapelice koji su trajali mjesec dana. Na uređenju, postavljanju opločnika, gradnji kamenih zidova, uređenju parkirališta, nove fasade i uređenja kapelice Sv. Antona i okoliša radili su djelatnici komunalnog pogona općine Tounj ( 3 ) i radnici zaposleni na javnim radovima ( 8 ) i izvršna vlast općine Tounj. Ovo je veliki dokaz koliko je opravdano zaposliti tolike ljude da rade na ovakvim projektima i danas imamo uređeni dio okoliša kao u nekim gradovima. Nastavak uređenja slijedi i na godinu jer treba urediti iza crkve, šternju – vodospremu i na kraju novi bakreni krov crkve te fasadu.

Želja nam je ovaj zaštićen spomenik kulture, crkvu ili kako je neki zovu katedralom poznatog graditelja Hermana Bollea urediti u potpunosti i kao turističku atrakciju. Vrijednost ugrađenog materijala je 80.000,00 kn iz proračuna općine Tounj i vrijedne ruke naših djelatnika i zaposlenika na javnim radovima. U planu je još ove godine asfaltiranje svih cesta oko crkve, postavljanje nove led rasvjete iz EU fondova što će još više uljepšati taj kulturni i vjerski spomenik vrijedan pažnje.

Općinski načelnik Ivica Sopek

Prijašnje vijesti

Božić dolazi…..

tounj

KUPLJEN NOVI ZUBARSKI STOLAC U ZUBNOJ ORDINACIJI TOUNJ I NAPRAVLJENA NOVA KOVANA VRATA NAŽUPNOJ CRKVI SV. IVAN KRSTITELJ U TOUNJU

tounj

7. Božićni koncert: Radujte se narodi

tounj
Skip to content