Tajne tounjskoga podzemlja u Karlovcu

PD Lucije Capan Vijesti

Osmero učenika PŠ Lucije Capan iz Tounja utorak 22. svibnja provelo je u Vrbanićevom perivoju u Karlovcu. Što su tamo radili?

Osmero učenika PŠ Lucije Capan iz Tounja utorak 22. svibnja provelo je u Vrbanićevom perivoju u Karlovcu. Što su tamo radili? Naša škola ove godine provodi projekt „Tajne tounjskog podzemlja“, u sklopu kojeg upoznajemo učenike s tounjskim spiljama i njihovim posebnostima. Ostvarili smo suradnju s Javnom ustanovom „Natura viva“, koja nas je pozvala da 22. svibnja sudjelujemo u Karlovcu na obilježavanju Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj.

Pripremili smo niz tekstova, slika, suvenira, plakata, prospekata te ukrasili štand na kojem smo upoznavali stanovnike Karlovca s ljepotama i posebnostima tounjskoga kraja, a naročito s tounjskim spiljama. Svima se jako dopao naš štand te su ga pohvalili. Snimila nas je lokalna televizija, a neki su posjetitelji donirali prilog za daljnje provođenje našeg projekta.

Učenici su imali i slobodnog vremena koje su iskoristili za sudjelovanje u raznim programima. Promatrali su oslikavanje klupa, gledali kroz mikroskop, no najviše im se svidjelo kad su zajahali konje i napravili krug parkom. Sve u svemu, bilo je to lijepo i korisno iskustvo za naše učenike. Nadamo se da će se ponoviti.
Prof. Dražen Valentin

Prijašnje vijesti

Poštovane mještanke i mještani općine Tounj!

tounj

OBAVIJEST O besplatnoj edukaciji u okviru projekta „Održivi turizam kroz društveno poduzetništvo“

tounj

UREĐEN DOM – BOĆARA U BRLETIĆIMA U NASELJU REBROVIĆI

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content