Darovanje zemljišta općini Tounj

Vijesti

NAKON  DVIJE GODINE OVA VLADA RH MINISTARSTVO DRŽAVNE IMOVINE RIJEŠILA  JE PROBLEM ZEMLJIŠTA I DAROVALA GA OPĆINI TOUNJ ZA PODUZETNIČKU ZONU VRTAČA VELIČINE 7,5 ha , VRIJEDNOSTI 1.050.000,00 KN PROCJENJENOJ OD STRANE SUDSKOG VJEŠTAKA IZ ZAGREBA „ VJEŠTAK“ d.o.o.

Nakon prethodnih 15 godina pokušavanja dobiti zemljište od države bila je to naučna fantastika. Zahvaljujući nizu spletnih okolnosti i pomoći sa svih strana i mojoj upornosti, zalaganju, velikom radu uspjeli smo sa ovom Vladom RH i Ministarstvom državne imovine na čelu s Ministrom gosp. Goranom Marićem i našim Županom gosp. Damirom Jelićem koji nam je takođe  puno pomogao da dođemo do cilja .

Koristim priliku da se  zahvalim svima koji su nam pomogli na ovom projektu a posebno našem Županu prof. Damiru Jeliću koji je pokazao veliki interes i za ovaj dio naše Karlovačke županije i pomoći našoj općini, našoj županiji u gospodarskom smislu.

Nadam se da su još zainteresirani svi poduzetnici  za ovaj izrazito atraktivan prostor koji bi trebao biti okosnica razvoja gospodarstva općine Tounj jer kroz ovu poslovnu zonu prolazi i zaobilazna cesta od poslovne zone kamenoloma Tounj koja bi zaobišla urbani dio Tounja koji ima turistički potencijal. Projekt zaobilaznica sa podvožnjakom je gotov i dobivena lokacijska dozvola ii za mjesec dana čeka se građevinska dozvola te se može  krenuti iza toga u građevinske radove poduzetničke zone i zaobilaznice. Biti će to najveći gospodarski projekat u povijesti nase općine u vrijednosti preko 100 000.000,00 kuna gdje bi moglo pronaći posao stotinjak novih radnika. Namjera nam je poslovnu zonu još širiti a sve ovisno o zahtjevu i potrebi poduzetnika.

Sa malim porezima bez prireza  i davanjima te u potpunosti oslobađanja svih općinskih davanja u trajanju od tri godine od komunalne naknade, komunalnog doprinosa i sl. smo izuzetno povoljni te očekujemo veliki interes poduzetnika jer se u zoni nalazi sva potrebna komunalna infrastruktura ( voda, el energija, telefon državna cesta D-23, auto cesta , željeznička pruga, industrijski kolosjeci,  (Kukaća -Tounj).

Pozivam sve investitore i poduzetnike da dođu u općinu Tounj i da ostvare svoje poduzetničke ambicije s općinom Tounj kao dobrim partnerom uz povoljne troškove poslovanja i logistiku lokalne samouprave.

 

Općinski načelnik Ivica Sopek ing . građ.

Odluka Vlade RH o darivanju zemljišta općini Tounj u prilogu.

Prijašnje vijesti

Obavijest o održavanju edukacije u Tounju

tounj

NASTAVAK IZGRADNJE NOGOSTUPA U NASELJU ZDENAC UZ DRŽAVNU CESTU D-23 (JOZEFINA)

tounj

EUROPSKI PROJEKTI MJERE 07 NERAZVRSTANE CESTE OPĆINE TOUNJ U PUNOM SU ZAMAHU I POČINJE IZGRADNJA OPĆINSKOG VODOVODA BRLETIĆI- KUKAČA –KAMENICA

tounj
Skip to content