Smotra folklora u Ličkom Osiku

Vijesti

 

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Lika“ iz Ličkog Osika organiziralo je 2. smotru folklora na Ličkom Osiku.

Neposredno prije smotre od 17:00 sati održano je natjecanje u starim sportovima:  pilanju i cijepanju drva, bacanju kamena s ramena, skakanju u vreći, potezanju konopa i potezanju klička.

Nakon mimohoda kroz mjesto održan je nastup Kulturno umjetničkih društava. Na Smotri su se predstavili HKUD „Lika“ iz Ličkog Osika, KUD „Tounjčica“ iz Tounja, Udruga za očuvanje baštine cetinske krajine iz Sinja, KUD „Dangubice“ iz Kutereva te KUD „Primorski dolac“ iz Priorskog Dolca. Nakon smotre folklora održan je koncert grupe Mejaši.

 

Članovi KUD-a „Tounjčica“ predstavili su izvorni folklor tounjskog kraja. U raznovrsnim narodnim nošnjama tounjskog kraja Tounjci su se predstavili pjesmama „Kladilo se momče i djevojče“, „Na livadi pod jasenom“ i plesovima: staro tovunjsko kolo, đipac, tovunjsko kukunješce te tovunjski Drmeš.

Ovaj nastup članovi KUD-a iskoristili su za prezentaciju projekta koji je financirala Općina Tounj. Riječ je o nabavki majica s logom Općine i natpisom KUD-a.

Ovom prilikom zahvaljujemo Općini Tounj na financiranju projekta nabavke majica za potrebe KUD-a te HKUD-u „Lika“ iz Ličkog Osika na srdačnom ugošćavanju te s nestrpljenjem očekujemo neke nove suradnje.

Branko Rumenović, mag.oec.

Prijašnje vijesti

Hrvatske ceste na proljeće počinju sa gradnjom rotora

tounj

Završeni radovi na rekonstrukciji nerazvrstanih cesta u Općini Tounj financirani fondovima Europske unije

tounj

Proslava dana Općine Tounj i župe Sv. Ivana Krstitelja

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content