Pljačka mrtvane na groblju u Tounju

Vijesti

PLJAČKANJE OPĆINSKOG  GROBLJA  U TOUNJU I OSKRNAVLJENJE SAKRALNIH OBJEKATA  ( MRTVAČNICE) NASTAVLJENO I PO ČETVRTI PUTA U POSLJEDNJIH ČETIRI- PET  GODINA A POLICIJA NEMOĆNA I BEZ REZULTATA A DRSKIM LOPOVIMA NIŠTA NIJE SVETO PA NI MIR  POKOJNIH

20150913_092051 (Kopiraj)U noći subote na nedjelju 12.09 na 13.09. 2015. u kasnim satima po četvrti puta je opljačkano Groblje Tounj točnije demoliran krov na mrtvačnici Tounj i otrgnut bakreni lim sa krova.

Ako bi stvarno gledali koji su to troškovi devastacije direktni i indirektni zbog posljedica kiša koje će natopiti ovaj sakralni objekat, ostaviti tragove na fasadi pa krečenje čitavog objekta troškovi  se penju vrtoglavo za ove četiri pljačke i preko 150.000,00 kuna. Pitamo se svi dokle će to trajati i kada će tom organiziranom kriminalu koji kradu i kupuju bakar od pljačkaša doći kraj.

Nadamo se da će ovaj četvrti put Policija biti učinkovitija i naći ove bešćutne lopove koji nas sve skupa ponižavaju i da će se ta šteta nadoknaditi općini Tounj jer u ovim teškim vremenima gdje naći opet novac za sanaciju krova. Pljačkaju se i lampioni sa grobova nakon svih svetih i zadnjih par godina općina organizira danonoćno čuvarsku službu dok lampioni u potpunosti izgore.

Smatramo da bi svaka općina trebala imati par policajaca tipa engleskih bobija i onda se ne bi toliko kriminala dešavalo od pljačkanja kuća, vikendica i sl. Dovoljna je jedna prostorija gdje bi bili smješteni policajci a to svaka općina ima i može ustupiti bez troškova a ne da je sve koncentrirano na gradove (naš slučaj  grad Ogulin). Puno se toga još više događa ali neki mještani to i ne prijavljuju jer svi kažu da nema rezultata i da je uzalud u što smo se i sami uvjerili.

 

Jednom prilikom ukraden je vodokotlić iz Wc na groblju i na fejsu saznamo  tko ga je ukrao i kome ga je prodao ali je mala vrijednost ispod tisuću kuna a šteta koja je počinjena na instalacijama i na zidovima to se ne računa. Morati će se mjenjati Zakoni jer lopova je sve više i sve su drskiji kad im nitko  ništa ne može. Kad bi sve funkcioniralo u Policiji kao u prometu i naplaćivanju kazna bilo bi savršeno i ne bi se tolike pljačke na istom mjestu događalo.

Vjerujemo u našu Policiju i da će lopovima biti ovo zadnji put jer zbog nekoliko tisuća kuna rade se troškovi od stotine tisuća kuna i posljedice trajne zbog kiša i vlage koje će zidovi, stropovi i fasada upiti jer nije lako naći izvođača drugi dan a  trebalo bi i postupak javne nabave provesti a dok se i to još provede  šteta će biti još veća i trajna.

 

Izvršna vlast općine Tounj

Prijašnje vijesti

Tounj – WiFi4EU

tounj

Javni poziv za evidentiranje nerazvrstanih cesta

tounj

Javni radovi u 2016. na području općine Tounj

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content