Seminar za voditelje folklornih skupina

Vijesti Zanimljivosti

2014-09-06 16.28.32

U vremenu od 5. do 7. rujna 2014. godine u Domu Oružanih snaga “Zrinski” održan je seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom “Folklorna baština Karlovačke županije 1.” Organizatori seminara su bili Zajednica amaterskih kulturno – umjetničkih društava Karlovačke županije i Hrvatski sabor kulture.

Prvi i dio drugog dana predavač je bio umjetnički direktor Folklornog ansambla “Lado” Ivan Ivančan. U tom dijelu predstavljena je folklorna baština Republike Hrvatske. Sudionici su sudjelovali u praktičnoj prezentaciji nekoliko plesova s područja Lijepe naše. Ostali dani bili su posvećeni plesovima Karlovačke županije i to: Pokuplja Mahićna, Vrhovca, Ogulina i Rečice, a predavači su bili Miro Kirinčić, Marijan Sudac, Nikolina Luketić i Dražen Makarun. U ovom dijelu sudionici su također sudjelovali u praktičnom dijelu te su mogli vidjeti bogate narodne nošnje navedenih krajeva.

2014-09-07 17.39.44Osim sudionika iz Karlovačke županije, bilo je i sudionika iz ostalih dijelova Hrvatske, a KUD „Tounjčica“ iz Tounja predstavljali su Blaženka Crnić i Branko Rumenović.

Na samom kraju seminara, u nedjelju, predsjednica ZAKUD-a Karlovačke županije, Nikolina Luketić sudionicima je podijelila Potvrdu o sudjelovanju. Edukacija za voditelje folklornih skupina zamišljena je u dva dijela, tako da se još jedan seminar planira u desetom ili jedanaestom mjesecu ove godine. Na tom će seminaru biti predstavljen drugi dio bogate folklorne baštine Karlovačke županije.

Branko Rumenović, mag.oec.

 

Prijašnje vijesti

PROJEKTI U REALIZACIJI EU FONDOVA U OPĆINI TOUNJ

tounj

Poziv na proslavu Dana Svetog Mihovila 29.09.2018.

tounj

Održana posljednja sjednica općinskog vijeća Općine Tounj u mandatu općinskog načelnika Ivice Sopeka 2009.-2013.

tounj
Skip to content