Priprema se uređenje Područne škole Tounj

Vijesti

Uređenje i rekonstrukcija Područne škole u Tounju bila je tema sastanka, održanog danas u Uredu župana Karlovačke županije. Na sastanku su, uz zamjenicu župana Vesnu Hajsan-Dolinar, sudjelovali i pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije Marija Šćulac, sa suradnicama te načelnik Općine Tounj Ivica Sopek, ravnateljica OŠ Josipdol, kojoj pripada ova Područna škola, Anđelina Božićević te predstavnici projektanata.

Karlovačka županija prijavila je na natječaj PORLZ Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU projekt rekonstrukcije Područne škole Tounj te od Ministarstva osigurala sredstva od 400 tisuća kuna. U županijskom proračunu je do sada u ovoj godini za tu namjenu osigurano 300 tisuća kuna. Obzirom da je ukupna vrijednost projekta cca. 2 milijuna kuna, projekt će se financirati kroz dvije godine. Zbog toga je na sastanku dogovoreno da se pristupi pripremi i potpisivanju Okvirnog sporazuma, kojim će se regulirati dinamika izvođenja radova te njihovo financiranje. Projekt obuhvaća izgradnju novog krovišta škole, hidroizolaciju, novu fasadu te rekonstrukciju kotlovnice što će u konačnici osigurati uštede kroz smanjenje troškova za energente.

Načelnik Općine Tounj Ivica Sopek zahvalio je vodstvu Karlovačke županije što je u ovom mandatu jako puno uložilo u Općinu Tounj, napose kroz investicije u školstvo i predškolski odgoj. U ovom će se projektu Općina uključiti kroz uređenje okoliša, hortikulturalno uređenje te obnovu vanjskog sportskog igrališta škole.

Tekst preuzet sa web stranice kazup.hr

Prijašnje vijesti

PRIZNANJE INSTITUTA ZA JAVNE FINANCIJE OPĆINI TOUNJ ZA TRANSPARENTNOST PRORAČUNA

tounj

PITANJE PROPUSNICA

tounj

Obavijest o održavanju edukacije u Tounju

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content