Poziv poljoprivrednicima za iskaz interesa za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta

Javni poziviNatječajiVijesti

Pozivamo zainteresirane poljoprivrednike da podnesu iskaz interesa za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države, nakon čega će se temeljem zaprimljenih iskaza interesa provesti priprema natječaja, prikupiti potrebna dokumentacija i raspisati javni natječaj.

Poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države raspolaže se na temelju Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države u kojemu su navedeni podaci o zemljištu i način na koji se može raspolagati predmetnim zemljištem. Poslove raspolaganja (zakupa) provodi u ime RH Općina Tounj za svoje područje.

Opširnije informacije mogu se dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Tounj, Linije 3B, 47264 Tounj, na telefon:047 563 003 ili na e-mail: opcinatounj@gmail.com 

Općina Tounj je izradila Program raspolaganja na temelju podataka o zemljištu koje je preuzeo iz Državne geodetske uprave. Naglašavamo da Općina nema saznanja o eventualnom korištenju zemljišta na terenu, osim službenih podataka kojima raspolaže iz zemljišnih knjiga i katastra o zemljištu u državnom vlasništvu.

Program je usvojilo Općinsko vijeće Općine Tounj i na isti je dobivena Suglasnost nadležnog Ministarstva poljoprivrede i  pozitivno Mišljenje Karlovačke županije.

Nakon provedenog natječaja prema iskazima interesima, Odluku o odabiru najpovoljnije ponude donosi Općinsko vijeće, na prijedlog Povjerenstva za zakup. Pravo prvenstva na javnom natječaju,  propisano je Zakonom o poljoprivrednom zemljištu, kao i način bodovanja pristiglih ponuda.

Podnošenje iskaza interesa za raspisivanje javnog poziva:

Iskaz interesa se može podnijeti za zemljište koje se nalazi u Tablici sa popisom zemljišta koja je sastavni dio Programa raspolaganja  prema namjenama. Zahtjev se podnosi Općini Tounj na propisanom obrascu 1. za zakup, poštom, osobno ili na e-mail: opcinatounj@gmail.com .

Rok za dostavu započinje od dana objave (01.10.) te je krajnji rok za dostavu 01.11.2021. godine.

Površine (stupac 9. Tablice) određene za:

  • ZAKUP daju se u zakup na vrijeme od 25 godina, sa mogućnošću produljenja za isto razdoblje, zakupnina se plaća godišnje

obrazac 1. Iskaz interesa za raspisivanje javnog poziva za zakup

Prijašnje vijesti

Sv. Krizma

tounj

Javni poziv mladim obiteljima za dodjelu potpora za rješavanje stambenog pitanja na području Općine Tounj u 2024. godini

tounj

ZAPOČELI RADOVI NA IZGRADNJI ZAOBILAZNICE CENTRA TOUNJA PODUZETNIČKA ZONA VRTAČA- KAMENOLOM TOUNJ

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content