Poziv poljoprivrednicima za iskaz interesa za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta

Javni pozivi Natječaji Vijesti

Pozivamo zainteresirane poljoprivrednike da podnesu iskaz interesa za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države, nakon čega će se temeljem zaprimljenih iskaza interesa provesti priprema natječaja, prikupiti potrebna dokumentacija i raspisati javni natječaj.

Poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države raspolaže se na temelju Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države u kojemu su navedeni podaci o zemljištu i način na koji se može raspolagati predmetnim zemljištem. Poslove raspolaganja (zakupa) provodi u ime RH Općina Tounj za svoje područje.

Opširnije informacije mogu se dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Tounj, Linije 3B, 47264 Tounj, na telefon:047 563 003 ili na e-mail: opcinatounj@gmail.com 

Općina Tounj je izradila Program raspolaganja na temelju podataka o zemljištu koje je preuzeo iz Državne geodetske uprave. Naglašavamo da Općina nema saznanja o eventualnom korištenju zemljišta na terenu, osim službenih podataka kojima raspolaže iz zemljišnih knjiga i katastra o zemljištu u državnom vlasništvu.

Program je usvojilo Općinsko vijeće Općine Tounj i na isti je dobivena Suglasnost nadležnog Ministarstva poljoprivrede i  pozitivno Mišljenje Karlovačke županije.

Nakon provedenog natječaja prema iskazima interesima, Odluku o odabiru najpovoljnije ponude donosi Općinsko vijeće, na prijedlog Povjerenstva za zakup. Pravo prvenstva na javnom natječaju,  propisano je Zakonom o poljoprivrednom zemljištu, kao i način bodovanja pristiglih ponuda.

Podnošenje iskaza interesa za raspisivanje javnog poziva:

Iskaz interesa se može podnijeti za zemljište koje se nalazi u Tablici sa popisom zemljišta koja je sastavni dio Programa raspolaganja  prema namjenama. Zahtjev se podnosi Općini Tounj na propisanom obrascu 1. za zakup, poštom, osobno ili na e-mail: opcinatounj@gmail.com .

Rok za dostavu započinje od dana objave (01.10.) te je krajnji rok za dostavu 01.11.2021. godine.

Površine (stupac 9. Tablice) određene za:

  • ZAKUP daju se u zakup na vrijeme od 25 godina, sa mogućnošću produljenja za isto razdoblje, zakupnina se plaća godišnje

obrazac 1. Iskaz interesa za raspisivanje javnog poziva za zakup

Prijašnje vijesti

UREĐEN DOM – BOĆARA U BRLETIĆIMA U NASELJU REBROVIĆI

tounj

Postavljene solarne led rasvjete i obavjesna prometna signalizacija

tounj

Raspisivanje pozivnog natječaja o zapošljavanju djelatnika u JUO Tounj na radno mjesto komunalnog redara

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content