Održana posljednja sjednica općinskog vijeća Općine Tounj u mandatu općinskog načelnika Ivice Sopeka 2009.-2013.

Općina Vijesti

OLYMPUS DIGITAL CAMERAU četvrtak 21.03.2013. održala se posljednja sjednica općinskog vijeća općine Tounj.

Dnevni red je u potpunosti usvojen i sve točke dnevnog reda su prihvaćene u potpunosti većine vijećnika. Općinski načelnik iznio je iscrpno izvješće o svom radu i svih općinski službi u mandatu zadnje četiri godine.

Ovdje pogledajte dnevni red —> SAZIV

Općina Tounj u OLYMPUS DIGITAL CAMERApovijesti svog postojanja nikada nije uložila toliko sredstava u komunalnu infrastrukturu i to u teškim vremenima krize i propasti IGM-Tounj kao najvećeg stotinama godina gospodarskog subjekta i okosnice razvoja Tounja i okolice.

U zadnje četiri godine uložilo se 13.734.221,00 kuna (13,734 miliona kuna) ili oko šest punih proračuna općine Tounj a od čega najviše za :

1. Općinski vodovod auto- cesta –Gornje Dubrave-Gerovo Tounjsko – Zdenac- Rebrovići-Brletići u dužini oko 17 kilometara u vrijednosti od 7.347.785,00 kn i napravljena građevinska dozvola za sljedećih 18 kilometara prema Kukači i Kamenici čiji bi radovi trebali započeti na godinu.
2. Nogostupi Zdenac- Tounj i potpuno nova Ekološka energetski učinkovita rasvjeta u svim naseljima općine Tounj u iznosu od 2.044.618,00 kn. U iznosu uračunati projekti, kupovina zemljišta, nadzor parcelizacija i posebne geodetske podloge. Na proljeće Hrvatske i Županijske ceste nastavljaju sa gradnjom rotora
3. Uređenje nogostupa, postavljanje nove rasvjete i opločenje trga kockama , zatim postavljanje spomenika rimskog legionara na trgu te uređenje kanalizacionih šahti oko dvije najveće stambene zgrade uključivši i otkup zemljišta za parkiralište, posebne geodetske podloge,parcelizaciju i idejni te glavni projekt te dobivanje dozvola za gradnju u ukupnom iznosu 553.042,00 kn. Radove su najviše izvodili komunalni pogon općine i domaće tvrtke u Protekle četiri godine.
4. Nova energetski učinkovita ekološka rasvjeta i postavljanje dodatnih lampi po čitavoj općini u iznosu oko 1.503.123,00 kn
5. Uređenje i restauracija Tounjskog mosta , postavljanje kipova i natpisnih ploča te uređenje okoliša postavljanje natpisnih ploča ploča u iznosu 253.025,00 kn.
6. Asfaltiranje lokalnih općinskih cesta, nasipavanje održavanje (šišanje živica, košnja trave,čišćenje snjega i sl.) po čitavoj općini Kamenica , Kukača , Košare, Tounj u Iznosu od 745.310,00 kn
7. Izgradnja slapova na rijeci Tounjčici ( Čavraki ), Kukačici ( Skočići ) 80.000,00 kn
8. Uređenje groblja Tounj- Kamenica . Izgradnja spremišta , rasvjeta , fontane-voda kpoševi za smeće, klupe za sjedenje 281.183,00 kn.
9. Kupovina kuća (etno muzej, dječji vrtić ) i zemljišta, vatrogasnog doma u Zdencu od IGM u stečaju u iznosu 363.000,00 kn
OLYMPUS DIGITAL CAMERA10. Autobusna stanica Kukača u iznosu 38.106,00 kn
11. Prostorni plan općine Tounj u iznosu 169.429,00 kn
12. Kanalizacija odvodnja- projekt u iznosu 39.600,00 kn

13. Poučna Staza Tounjčica u iznosu 42.000,00 kn
14. Spremište na groblju Tounj u iznosu 59.442,00 kn

 

Sredstva za realizaciju ovih projekata najviše su dobivena od ministarstava RH, fondova, Karlovačke županije i na kraju općinskog proračuna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brončani kip radnika u kamenolomu

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOpćinsko vijeće donijelo je jednoglasnu odluku da se izradi brončani kip radnika u kamenolomu. Razlog tomu je 150 godina duga tradicija eksploatacije građevnog kamena na području Republike Hrvatske. Spomenik se također podiže i u čast svim poginulim djelatnicima kamenoloma Tounj. Staviti će se na već izgrađeno postolje na centralnom trgu općine Tounj.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABitno je za napomenuti da uz jednoglasnu odluku, općinsko vijeće  sudjelovat će u financijskoj odluci tako što će se odreći svojih dnevnica, a općinski načelnik i djelatnici u korist gradnje spomenika odriću se 10 % svoje naknade, odnosno plaće. U financiranju spomenika nadamo se sudjelovat će tvrtka Rudar d.o.o., te ostali privredni subjekti na području OT po svojim mogućnostima.

Kip radnika u kamenolomu izgradit će akademski kipar Ante Brčić koji je izabran kao najpovoljniji ponuđač na temelju postupka javne nabave.

Prijašnje vijesti

OBAVIJEST O ČIPIRANJU SPREMNIKA ZA MIJEŠANI KOMUNALNI OTPAD NA PODRUČJU OPĆINE TOUNJ

tounj

Mlade sportske zvijezde Tounja, Karlovačke županije i Republike Hrvatske

tounj

Gradnja dječjeg igrališta u naselju Zdenac kod vatrogasnog doma u punom je tijeku

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content