ODOBREN PROJEKAT ZA FINANCIRANJE IZGRADNJE VODOVODA KUKAČA – KAMENICA NA NATJEČAJU EU FONDOVA – PODMJERA 7.2.1. U STOPOSTOTNOM IZNOSU OD 5.697.694.96 Kuna.

Vijesti

Ovih dana objavljena je službena RANG LISTA  nadležnog ministarstva odobrenih projekata EU fondova -Ruralni razvoj. Od 75 odobrenih projekata naš se nalazi  na 19 mjestu sa 55 bodova od mogućih 75 ,  te minimalno 35 bodova. Odobren je  projekt nastavka izgradnje četvrte dionice općinskog vodovoda u dužini oko 9 km. Podsjećamo da smo do sada već izgradili 15 km vodovoda u tri etape, zadnjih osam godina vrijednosti oko 15 miliona kuna čime naša općina dobiva novu vodovodnu infrastrukturu. Ovaj projekt apliciranja radili smo zajedno sa tvrtkom Vodovod i kanalizacija d.o.o. Ogulin i koristim priliku da se zahvalim gospođi Dubravki  Boban i direktoru Zdravku Paušiću na dobroj suradnji i ostvarenom zajedničkom cilju ovog velikog i zahtjevnog projekta.

Sada slijede mnoge pred radnje kao postupak Javne nabave za izvođača radova , nadzora, potpisivanje Ugovora i na jesen početak radova prema planu i Ugovoru.

Sljedeća etapa bila bi posljednja  dionica za Tounjski Potok- Stanišići- Rebrovići u dužini 20 km.

Koristim priliku da Vas podsjetim da čekamo još tri velika projekta u potpunosti aplicirana na EU  fondove ato su izgradnja novih nerazvrstanih cesta- led rasvjete u dužini cca 5 km, izgradnja Turističko kulturnog centra – etno muzeja i Tounjskih špilja u tehnologiji 3d, šetnica uz Tounjčicu prema špiljama u vrijednosti 30 miliona kuna u stopostotnom iznosu.

Očekujemo njihovo odobrenje uskoro i početak gradnje.

Projekti u realizaciji i pripremi novih  natječaja na EU fondove su Vatrogasni dom, dječji vrtić i starački dom te uređenje obnova starog grada Tounj u sklopu župnr crkve Sv. Ivan Nepomuk kao i  nove nerazvrstane ceste u naselju REBROVIĆI u dužini 10 km sa led rasvjetom.

Općinski načelnik Ivica Sopek ing. građ.

Prijašnje vijesti

Rano, kuliko si bogata?

tounj

Pješački hodnici, rasvjeta i rotor u završnoj fazi

tounj

Pravna podrška u Općini Tounj 09. 08. 2012

tounj
Skip to content