Izvorno u Bjelovaru

Vijesti

Bjelovar (1)15. studenoga 2014. godine  Tradicijski kulturni centar Bjelovar i Zajednica udruga u kulturi grada Bjelovara organizirali su kulturnu manifestaciju „Izvorno u Bjelovaru“. Manifestacije je započela u 19 sati u Domu kulture u Bjelovaru.

Na manifestaciji su nastupili KUD „Rovišće“ koji su se predstavili koreografijom pod nazivom Bilogorski plesovi, Muška pjevačka skupina „Šokadija“ koji su se predstavili Slavonskim pjesmama i KUD „Tounjčica“ iz Tounja.

Na ovoj manifestaciji KUD „Tounjčica“ predstavio se s dvije koreografije. Prva koreografija prikazivala je hodočašće u God, odnosno odlazak mještana Tounja na svetu misu u Oštarije. U toj koreografiji bjelovarskoj publici predstavljene su dvije tounjske pjesme „Slavimo Mariju“ i „Da sam sitna ljubica“ te tounjski plesovi „Staro kolo“ i „Tovunjsko kukunješce“. Osim pjesme i plesa, publika je mogla čuti i izvorni tounjski govor koji je vrlo osobit.

Bjelovar (5)Druga koreografija, „Splet tounjskih pjesama i plesova“ obuhvaćala je pjesme: Na livadi pod jasenom i Aj, sinoć sjala jedna zvijezda mala te plesove Staro tovunjsko kolo, Đipac i Tovunjski drmeš. Na radost publike, članovi KUD-a „Tounjčica“ na kraju koreografije otpjevali su jedan tovunjski bećarac.

Put u Bjelovar Tounjci su iskoristili i za izlet. Tako su razgledali sam centar grada Bjelovara, katedralu i Etno-kuću koja se nalazi nedaleko od Bjelovara. Svojom mladošću i veseljem članovi KUD-a „Tounjčica“ prikupili su brojne simpatije bjelovarske publike.

Branko Rumenović, mag.oec.

Prijašnje vijesti

Promocija projekata „Poučna staza Tounjčica i „Sjaj u tami“

tounj

ZAVRŠENI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI NOGOSTUPA U CENTRU TOUNJA PREMA ŽELJEZNIČKOJ POSTAJI TOUNJ

tounj

Odluka o raspisivanju izbora za članove vijeća nacinalnih manjina

tounj
Skip to content