Općina Tounj –općina s najviše projekata u županiji!

Vijesti
>>>> SAZIV <<<<

Na 13. sjednici općinskog vijeća Općine Tounj, održanoj u petak, 23. ožujka 2012., donesen je vrlo ambiciozan plan za tekuću godinu, čime je Općina Tounj s pravom zaslužila titulu općine s najviše pripremljenih projekata u Karlovačkoj županiji.

Unatoč padu proračuna, na što je posebno utjecala propast vodećeg poslodavca u općini IGM-a, Tounj ide naprijed. Planira se uređenje centralnog trga ispred zgrade općine na čemu su već počeli radovi; izgradnja nogostupa i rotora uz državnu cestu D-23 i županijsku cestu u dužini od 1.100 m, sa postavljanjem energetski i ekološki učinkovite rasvjete te završetak izgradnje vodovoda.
Nadalje, uredit će se i fontana vrelo Božidar koja datira još iz 1847 i koja je pod zaštitom kulturne baštine Republike Hrvatske. Radovi su krenuli, već je organizirana i provedena akcija čišćenja fontane, a čitav projekt sufinancirat će Ministarstvo kulture. Cilj je realizirati kompletan projekt u razdoblju 2012 – 2013.
 Svakako treba istaknuti i realizaciju projekta Udruge hrvatskih invalida Karlovačke županije
u suradnji sa općinama Josipdol, Plaški i Tounj za nabavu vozila i zapošljavanja vozača za prijevoz osoba s visokim invaliditetom. Projekt će se financirati iz EU fondova u okviru IPA programa.
Na sjednici je također izneseno izvješće o radu općine u drugoj polovici 2011.g., kada su, zapravo, i započele pripreme navedenih i drugih projekata te su dodijeljena javna priznanja i nagrade.

Prijašnje vijesti

Projekt za financiranje i program razvoja

tounj

Priprema se uređenje Područne škole Tounj

tounj

Zasađena nova živica od čempresa na groblju Tounj i spomeniku Hrvatskim braniteljima u Kamenici

tounj
Skip to content