IGRA KOLO 2019.

Vijesti

23. Smotra izvornog folklora Karlovačke županije „Igra kolo“ Ogulin odražala se u razdoblju od 31.svibnja do 2.lipnja 2019. godine. Ove godine u sklopu Smotre
održalo se niz raznovrsnih događanja poput radionica, predstava, igara, svečanog mimohoda sudionika,zaključno s njihovim nastupima.

Ove godine smotra nije bila tematska pa je tako svako društvo moglo izvesti najviše 6 minuta programa kojimsu se predstavili. Komisija za ocjenjivanje nastupa folklornih skupina koju su činili: Ivan Ivančan, predsjednik, Tomislav Habulin i Josip Forjan po završetku Smotre na okruglom stolu izrazila je veliko zadovoljstvo pripremljenim nastupima i izgledom narodnih nošnji te čestitala predstavnicima Društava na nevjerojatnom napretku svake godine.
Mimohod i završni nastupi održali su se u nedjelju, 2. lipnja u Gradskoj sportskoj dvorani. Nastupilo je ukupno 19 Društava od kojih je 15 bilo iz Karlovačke županije te četiri Društva iz ostatka RH.

Kulturno umjetničko društvo „Tounjčica“održalo je svoj nastup kao šesto u nizu. Predstavilo se s pjesmama: „Dojdi dragi dovečer na prelo“ i „Na livadi“ te Starim tounjskim kolom. Društvo se za nastup pripremalo puna dva mjeseca. Da pjesme budu doizbvedene pobrinuo se Sani Francetić, za odličan tamburašku izvedbu zaslužan je Kristijan Vukojević, a brigu o koreografiju, narodnim nošnjama i redovitosti proba vodio je Branko Rumenović.

Svi članovi društva pobrinuli su se da nošnje budu uredne, frizure pravilnopočešljane, rubci pravilno zavezani kako bi na samom nastupu svi bili opušteni, veseli i nasmijani.

Fanika Capan

Prijašnje vijesti

Narodna nošnja tounjskog kraja među dvadeset šest najljepših nošnji Hrvatske

tounj

Izgradnja spomenika radnika u kamenolomu Tounj

tounj

Starim tounjskim pjesmama i plesovima u Europsku uniju

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content