Anketa za kupnju stana u višestambenoj zgradi – Društveno poticana stanogradnja-POS

Važne vijesti

Kako bi ispitao zainteresiranost građana za kupnju stana po Programu društveno poticajne stanogradnje – POS,  Općina Tounj poziva sve koji nemaju rješeno stambeno pitanje neovisno dali žive ili ne na području Općine, a ukoliko su zainteresirani, da ispišu anketu o stambenim potrebama i kupnji stana u višestambenoj zgradi koji se može preuzeti u Općini Tounj ili u prilogu ove obavijesti.

Program poticane stanogradnje (POS) pokrenut je s ciljem da se građanima Republike Hrvatske omogući rješavanje stambenog pitanja po uvjetima znatno povoljnijim od tržišnih uz garantiranu kvalitetu i završavnje radova u roku.

Ovaj program se bavi izgradnjom stanova za potrebe kreditno sposobnih građana s prosječnim platežnim mogućnostima koji nemaju riješeno svoje stambeno pitanje, a nisu u mogućnosti samostalno riješiti problem kupnje stanova po tržišnim uvjetima. Organizacija izgradnje obavlja se u Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), a sudionici su i jedinice lokalne samouprave.

Važno je ispunjen i obvezno potpisan upitnik dostavi na adresu Općine Tounj (Linije 3B,47264 Tounj), odnosno skeniran poslati mailom na opcinatounj@gmail.com. Upitnici se zaprimaju najkasnije do 17 prosinca 2018. godine. Ukoliko se iskažu interes Općina Tounj u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama – APN, planira provesti Program POS-a. 

Općina Tounj će u izgradnji zgrade darovati zemljište te napravit pristupnu komnunalnu infrastrukturu kako bi cijena kvadrata bila što jeftinija. Stvarna cijena kvadrata bit će poznata prilikom prezentacije ovisno o broju prijavitelja za POS.

Cilj subvencije Općine Tounj u realizaciji ovog projekta jest zadržavanje mladih ljudi u Općini Tounj te privlačenje mladih iz drugih sredina.

Napominjemo da se prijavom ne obavezuje na kupnju stana već forimanje liste interesa te nastavno tome bi se održala prezentacija programa od strane predstavnika APN-a o detaljima pogodnositma koje pruža POS.

Anketu preuzmite OVDJE

Prijašnje vijesti

POZIV

tounj

Obavijest starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju

tounj

Odluka o upućivanju na javnu raspravu – UPU-4 RADNE ZONE I-1/Vrtača

tounj
Skip to content