VAŽNA OBAVJEST A VEZANA ZA ZAKON O PRISTUPU INFORMACIJA

Obavijesti,anketeOpćina
OPĆINA TOUNJ
OPĆINSKI NAČELNIK
Klasa: 011-01/14-01/01
Ur.broj: 2133/20-01-14-10
Tounj,  23.11.2014.
 

JAVNOST RADA I PRISUSTVOVANJE MJEŠTANA NA SJEDNICAMA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE TOUNJ

Poštovani mještani na česti upit dali mogu mještani prisustvovati na sjednicama vijeća regulirano je Statutom i Poslovnikom o radu općinskog vijeća općine Tounj koji se nalaze objavljeni na web
stranicama općine Tounj.

JAVNOST RADA navedena je u članku 88. Poslovnika o radu općinskog vijeća koji kaže :

Sjednice općinskog vijeća su javne.

Predstavnici udruga građana, građani i predstavnici medija mogu pratiti rad Općinskog vijeća, ali ne smiju remetiti red  i tijek sjednice ( primjerice glasno razgovarati, upotrebljavati mob. I dr.) Ukoliko je broj osoba koji prate rad Općinskog vijeća veći od broja raspoloživih mjesta prostorije, predsjednik Općinskog vijeća određuje broj osoba koje mogu pratiti rad općinskog vijeća.

A naposljetku ako je interes javnosti veliki može se organizirati veća prostorija kako bi svi mogli prisustvovati sjednici.  Mještani su dužni tjedan dana prije početka sjednice vijeća prijaviti svoj dolazak u jedinstvenom upravnom odjelu općine Tounj kako bi se osigurali prostorija i uvjeti za istu.

Općinski načelnik prima stranke svaki petak od 09-13 sati ali mještani dolaze  svaki dan i načelnik ih prima neovisno o službenom vremenu petkom kad se najave i ugovore dolazak jer nekima ne odgovara samo petak pa se prilagođava mještanima.

Do sada nije bilo niti jedne primjedbe da je i jedan mještanin odbijen ili da nije primljen prema dogovoru i mogućnosti načelnika da ih primi i u tjednu bilo koji dan. Svoj dolazak mogu dogovoriti na tel. 047/ 563-003 ili na mob. Načelnika 098/ 365-156.

Svima je u interesu da rad općinskog vijeća i izvršne vlasti – načelnika bude javan i transparentan i da mještani sudjeluju u kreiranju svoje budućnosti na području općine Tounj i rješavaju svoje probleme u nadležnosti lokalne samouprave.

Sve projekte i projektnu dokumentaciju i ostale akte od javne nabave mještani mogu dobiti na uvid i pomoću oglasnih ploča općine obavještavamo o najvažnijim događanjima u općini a temeljem Zakona o pristupu informacija.

S poštovanjem,

Općinski načelnik općine Tounj ing. Ivica Sopek

Prijašnje vijesti

Poziv na javnu raspravu – Projekt razvoja infrastrukture širokopojasnog interneta

tounj

TEHNIČKI PREGLED ZA OPĆINSKI VODOVOD ZA DIONICU ZDENAC –BRLETIĆI

tounj

Karta tounja – ploča

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content