VAŽNA OBAVJEST A VEZANA ZA ZAKON O PRISTUPU INFORMACIJA

Općina Važne vijesti
OPĆINA TOUNJ
OPĆINSKI NAČELNIK
Klasa: 011-01/14-01/01
Ur.broj: 2133/20-01-14-10
Tounj,  23.11.2014.
 

JAVNOST RADA I PRISUSTVOVANJE MJEŠTANA NA SJEDNICAMA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE TOUNJ

Poštovani mještani na česti upit dali mogu mještani prisustvovati na sjednicama vijeća regulirano je Statutom i Poslovnikom o radu općinskog vijeća općine Tounj koji se nalaze objavljeni na web
stranicama općine Tounj.

JAVNOST RADA navedena je u članku 88. Poslovnika o radu općinskog vijeća koji kaže :

Sjednice općinskog vijeća su javne.

Predstavnici udruga građana, građani i predstavnici medija mogu pratiti rad Općinskog vijeća, ali ne smiju remetiti red  i tijek sjednice ( primjerice glasno razgovarati, upotrebljavati mob. I dr.) Ukoliko je broj osoba koji prate rad Općinskog vijeća veći od broja raspoloživih mjesta prostorije, predsjednik Općinskog vijeća određuje broj osoba koje mogu pratiti rad općinskog vijeća.

A naposljetku ako je interes javnosti veliki može se organizirati veća prostorija kako bi svi mogli prisustvovati sjednici.  Mještani su dužni tjedan dana prije početka sjednice vijeća prijaviti svoj dolazak u jedinstvenom upravnom odjelu općine Tounj kako bi se osigurali prostorija i uvjeti za istu.

Općinski načelnik prima stranke svaki petak od 09-13 sati ali mještani dolaze  svaki dan i načelnik ih prima neovisno o službenom vremenu petkom kad se najave i ugovore dolazak jer nekima ne odgovara samo petak pa se prilagođava mještanima.

Do sada nije bilo niti jedne primjedbe da je i jedan mještanin odbijen ili da nije primljen prema dogovoru i mogućnosti načelnika da ih primi i u tjednu bilo koji dan. Svoj dolazak mogu dogovoriti na tel. 047/ 563-003 ili na mob. Načelnika 098/ 365-156.

Svima je u interesu da rad općinskog vijeća i izvršne vlasti – načelnika bude javan i transparentan i da mještani sudjeluju u kreiranju svoje budućnosti na području općine Tounj i rješavaju svoje probleme u nadležnosti lokalne samouprave.

Sve projekte i projektnu dokumentaciju i ostale akte od javne nabave mještani mogu dobiti na uvid i pomoću oglasnih ploča općine obavještavamo o najvažnijim događanjima u općini a temeljem Zakona o pristupu informacija.

S poštovanjem,

Općinski načelnik općine Tounj ing. Ivica Sopek

Prijašnje vijesti

Kamenolom tounj konačno kreće sa proizvodnjom kamenih agregata pod okriljem nove tvrtke Rudar d.o.o. Tounj 17

tounj

Obavijest vezana uz odvoz komunalnog otpada uslijed epidemije

tounj

ODRŽAN IZVANREDNI SASTANAK CIVILNE ZAŠTITE

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content