ZAPOČELI VELIKI KOMUNALNI INFRASTRUKTURNI RADOVI U VEĆINI NASELJA OPĆINE TOUNJ

Vijesti
  1. Asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području Kamenice, Kukače, Brletića ( sanacija cesta od posljedica izgradnje općinskog vodovoda za ova tri naselja. Polaganje asfaltnog tepiha na području Tounjskog potoka, Tounja i sanacija oštećenog asfalta od pucanja cijevi vodovoda na više lokacija. Vrijednost radova 300.000,00 kn iz proračuna općine Tounj.
  2. Izgradnja novog odmorišta Tounjski potok uz novo uređeni izvor Fontana u vrijednosti 350.000,00 kn koje će izvesti Ceste Karlovac u 100% financiranju Hrvatskih cesta.
  3. Rekonstrukcija novog krovišta na Društvenom domu – KUD TOUNJČICA bivša milicijska zgrada. Radove će izvesti građevinska tvrtka Špelić iz Slunja uz 100% financiranje EU fondova u iznosu 298.000,00 kn
  4. Uređenje Vatrogasnog doma u Zdencu, postavljanje krovišta, uređenje okoliša. Nove prometnice sa rotorom prema Suvaju – Ravnici. Radovi će se izvoditi u 3 faze sa sredstvima općine i Karlovačke županije. Planira se velika sala za sastanke, arhiva za potrebe općine zatim poslovni prostori i stanovi ukoliko bude zainteresiranih. S obzirom da se radi o objektu površine 800 m2 ove godine planira se staviti krovište nakon 35 -40 godina stajanja. Procijenjena je vrijednost radova na objektu višemilijunska i graditi će se etapno u fazama ovisno o financijskim mogućnostima i interesu zajednice.
  5. Izgradnja TS 10(20),0,4 Kv TOUNJ RASKLOPIŠTA SA SN KABELSKIM RASPLETOM u punom je tijeku na Velebitu uz cestu prema groblju čime će se poboljšati opskrba električne energije a pogotovo u zimskim mjesecima za Zdenac, Brletiće, Capane Rebroviće, Orljak i dr. naselja općine. Radove i objekt u potpunosti financira HEP- Karlovac.
  6. Još niz drugih projekata je pripremljeno ove godine među kojima su nastavak izgradnje nogostupa, novog rotora na ŽC 3220 i općinskoj cesti tzv. Mostac, nastavak izgradnje šetnice uz Tounjčicu i asfaltiranje preostalih Makadam cesta i niz drugih projekata važnih za mještane općine Tounj među kojima je i nogostup, nova rasvjeta prema Osnovnoj školi Lucija Capan Tounj, zatim izgradnja novog križanja u Kukači prema Kamenici- Slunju i nastavak izgradnje vodovoda za mali broj domaćinstava bez vode Potok Tounjski i dr.

Načelnik Ivica Sopek

Prijašnje vijesti

Pozivnica za Dan Općine Tounj

tounj

ISPITIVANJE STAVA JAVNOSTI O JAVNOM PRIJEVOZU PUTNIKA – ON LINE UPITNIK

tounj

Promjena redovnog odvoza miješanog komunalnog otpada

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content