Sv. Krizma

Vijesti

Dana 17. lipnja 2012. u župi Sv. Ivana Krstitelja u Tounju podjeljena je sv. Krizma. Sakrament Duha Božjega, Duha Svetoga. Sakrament je podjelio preuzvišeni g-din Mile dr. Bogović, biskup Gospićko-senjske biskupije.

Sveta misa započela je u 12h procesijom od župnog stana do pripravljenih mjesta krizmanika i njihovih kumova – svjedoka vjere.Na početku svete mise biskupa i prisutne pozdravila je krizmanica , zaželjevši dobrodošlicu, te predala 25 bijelih ruža – simbol broja krizmanika u župi ove godine.

Biskup je u svojoj propovjedi upravo govorio o zrnu gorušice i vrtu… Potrebi vjere i znanja, dobrote i ljubavi – sve pod jakošću i zaštitom Duha Svetoga. Poticaj krizmanicima  da budu vjerni baštini, da ostanu jaki i čvrsti u kušnjama života zalijevajući stablo vjere puninom darova Duha Svetoga.

Na svetoj misi pjevao je veliki crkveni zbor župe pod vodstvom i sviranjem g. Dalibora Pribanića. Već tradicionalno, lijepo, skladno, liturgijski i uhu ugodno. Oglasio se i mali dječji zbor otpjevavši dvije pjesme: Svi slavimo i Mir, pravi mir. U župi Tounj lijepo se pjeva i slavi liturgija.

U ime roditelja krizmanika obratila i se i zahvalila svim prisutnima osobito g. biskupu, g-đa Kristina Brozović.

Na koncu svete Mise župnik fra Slaven zahvalio je svima, napose roditeljima krizmanika. Za strpljivost i ustrajnost u pripravi – te za ljubav koju iskažaše i prema župi.

 Krizma se nastavila slavljem po obiteljskim stolovima.

Neka Gospodin svojim sv. Dohom prati naše župne zajednice i vjernike u Tounju i svojim svetm blagoslovom blagoslivlje vjeru, dobrotu i kršćansku ljubav.
.
.
.
.
.
Ostale slike pogledajte ovdje:

Prijašnje vijesti

Promocija projekata „Poučna staza Tounjčica i „Sjaj u tami“

tounj

Subota i nedjelja 6. i 7.07. 2013. obilježene dobrotvornim akcijama

tounj

Uređenje prostorije za bdijenje u mrtvani na groblju Tounj

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content