Starim tounjskim pjesmama i plesovima u Europsku uniju

Vijesti

1Nakon dugog vremena, došao je ponosan dan za Republiku Hrvatsku, dan ulaska u Europsku uniju. U cijeloj zemlji održavaju se razne proslave povodom ulaska u EU. Tako je i u Tounju. KUD „Tounjčica“ odlučio je proslaviti ulazak Hrvatske u Europsku uniju manifestacijom „Starim tounjskim pjesmama i plesovima u Europsku uniju“,koja se održala 29. lipnja 2013. u 20:00 sati kod mosta u Tounju.

4Most u Tounju sagrađen je 1777. i ponos je Tounja. Članovi KUD-a pozdravili su Europsku uniju starim pjesmama i plesovima. Cilj je manifestacije promocija starih tradicionalnih pjesama i plesova u Europi te njihova zaštita kao tradicionalne baštine Tounja. U manifestaciji su sudjelovali svi članovi KUD-a, tako je dječja grupa pod vodstvom Ankice Pribanić izvela nekoliko pjesama i šetano kolo Alaj.

6Nakon djece tamburaški orkestar pod vodstvom Matije Matešića i izvorna grupa pod vodstvom Branka Rumenovića pozdravili su Europu starim tradicionalnim pjesmama i plesovima Tounja. Tamburaški orkestar i izvorna grupa izveli su pjesme „Preko Kapele“, „Na livadi“ te plesove Alaj, Tovunjsko staro kolo, Tovunjska polka, Vanstep, Kukunješce i Tovunjski drmeš.

5Nakon nastupa dječja grupa izvela je kratku igru s balonima te je pustila u zrak 28 balona kao simboliku na 28 zemalja Europske unije. Manifestacija je završila Tovunjskim starim kolom svih članova KUD-a i posjetitelja manifestacije. Svi posjetitelji dobili su naljepnice s logom Europske unije.

U organizaciji ove manifestaciju KUD-u pomogli su načelnik Općine Tounj Ivica Sopek, obitelj Borisa Capana iz Tounja, Kontrol biro te Klek-commerce iz Ogulina.

Branko Rumenović, mag.oec.

7 4

Prijašnje vijesti

7. Božićni koncert: Radujte se narodi

tounj

OPĆINU TOUNJ U RADNOM OBILASKU POSJETIO KARLOVAČKI ŽUPAN DAMIR JELIĆ prof. sa SVOJIM DOŽUPANICAMA, DOŽUPANOM, PROČELNICIMA I OSTALIM NAJBLIŽIM SURADNICIMA

tounj

Postavljene kamere i video nadzor u funkciji

tounj

1 komentar

Ana 12/07/2013 at 08:57

Prekrasan ulazak u Europu! Čestitka cijelom društvu,ponajviše voditelju i trenerima.

Odgovori na komentar

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content