PROJEKTI U REALIZACIJI EU FONDOVA U OPĆINI TOUNJ

Vijesti

Ovih dana završeni svi radovi na Ulaganju u građenje Nerazvrstanih cesta na području općine Tounj prema Ugovoru o stopostotnim financiranju EU fondova u iznosu od 7.506.386,00 kn. nakon godinu dana radova općina Tounj dobila je oko 5 km potpuno novih prometnica, energetski učinkovitu rasvjetu i dva propusta ispod povremene nabujale rijeke Suvaj čime se i povećala sigurnost i neprestano prometovanje cestama koje povezuje četiri naselja naselja Tounj, Zdenac, Potok Tounjski i Gerovo Tounjsko.

Slijedi ovih dana tehnički pregled i uporabna dozvola. Na projektu radile su većinom domaće tvrtke iz naše županije uz nosioca projekta MEŽNAR građevinske usluge sa kooperantima Rudar TOUNJ i Ton BARŠIĆ, Dom Konzalting nadzor, i dr.

U punom zamahu su i radovi na izgradnji dionice vodovoda od Brletića prema Kukači – Kamenici u dužini 8 km i vrijednosti prema odluci Agencije Eu Fondova također vrijednosti 7.500,000,00 kn prema Odluci gdje rade tvrtke Aqaterrm i Vodoprivreda Karlovac zajedno. Radovi bi trebali bi biti gotovi do 24.09.2019. u potpunosti.

Radovi se izvode preko tvrtke Vodovod i kanalizacija d.o.o Ogulin koje će i preuzeti brigu o održavanju i distribuciji vode za općinu Tounj. Trenutačno radi na području općine TOUNJ, desetak tvrtki na mnogim projektima općine Tounj većinom financirani iz Eu fondova i treći se čeka Odluka o dodjeli za TKC Tounj u vrijednosti 8.000.000,00 Kn. već treću godinu što je predugo od strane AGENCIJE ZA PLAĆANJE.
U zadnji godinu dana na području općine Tounj izgradilo se i asfaltiralo oko 10 km novih cesta u vrijednosti oko 10. 000.000,00 kn što je rekord ne samo u našoj općini ili županiji već i šire. Nažalost u medijima je to slabo popraćeno ili nikako a preko 90 % su financirani projekti preko Eu fondova a većina projekata 100%.

U našoj maloj općini uspjeli smo u Komunalnu infrastrukturu u par godina uložiti 7 vlastitih proračuna u razne projekte a sve preko Eu fondova i raznih Ministarastava i naše Karlovačke županije i Županijski cesta. U fazi izgradnje je i niz drugih manjih projekata namjeravamo tako nastaviti i dalje.

Općinski načelnik Ivica Sopek ing.građ.

Prijašnje vijesti

Predstavljanje glasnika KUD-a i Amblema Djevojačkog društva Srca Isusova iz Tounja

tounj

Obavijest o održavanju edukacije u Tounju

tounj

Obilježen dan Općine Tounj

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content