PREDSTAVLJANJE TRADICIONALNIH MOLITVI I NAPJEVA TOUNJSKOG KRAJA U ČAST BLAŽENOJ DJEVICI MARIJI

Vijesti

Molitve i pjesme tounjskog puka u čast Blažene Djevice Marije predstavljene u Kučinićima i Oštarijama

Nakon predstavljanja molitvi i pjesama tounjskog puka u Tounju, 15. listopada 2017. godine,  pozitivni komentari počeli su pristizati sa svih strana. Mnogobrojni sudionici tog događanja  ostali su ugodno iznenađeni nematerijalnim bogatstvom tounjskog kraja te su o toj pozitivnoj priči pripovijedali mnogima.. Tako je priča stigla do Ogulina i Oštarija.

5.studenoga 2017. godine članovi KUD-a „Tounjčica“ iz Tounja odazvali su se  pozivu članova zbora župe bl. Alojzija Stepinca iz Kučinića u Ogulinu. Nakon svete mise koju je predvodio fra. Petar Grubišić, KUD „Tounjčica“ održao je predstavljanje tradicionalnih molitvi i napjeva tounjskog kraja „Slavimo Mariju“ u čast Blažene Djevice Marije.

U subotu,  9. prosinca 2017. godine u Svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama održana je sveta misa u spomen na prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franju Tuđmana. Misu je predvodio pop Ante Luketić. Nakon mise, članovi KUD-a „Tounjčica“ predstavili su Oštarcima tradicionalne molitve i pjesme tounjskog puka. Nakon svete Mise saborski zastupnik iz Ogulina gosp. Tomislav Lipošćak upalio je drugu adventsku svijeću.

U Tounju, Ogulinu i Oštarijama brojna publika je s jednakim oduševljenjem i  snažnim pljeskom podržala članove KUD-a „Tounjčica“ u očuvanju njihove tradicijske baštine. Brojni posjetitelji pohvalili su istraživački rad vezan uz molitve tounjskog puka te originalnost prilikom rekonstrukcije i predstavljanja velikog broja različitih narodnih nošnji tounjskog kraja.  

Branko Rumenović

 

Prijašnje vijesti

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta pokrenulo e-savjetovanje za Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II

tounj

Promocija projekata „Poučna staza Tounjčica i „Sjaj u tami“

tounj

EUROPSKI PROJEKTI MJERE 07 NERAZVRSTANE CESTE OPĆINE TOUNJ U PUNOM SU ZAMAHU I POČINJE IZGRADNJA OPĆINSKOG VODOVODA BRLETIĆI- KUKAČA –KAMENICA

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content