PREDMET: Mjere prevecije širenja virusa COVID -19 na području Općine Tounj

Vijesti

U cilju prevencije širenja virusa COVID-19 na području Općine Tounj te podizanja spremnosti svih službi koje su pod direktnom ili indirektnom ingerencijom Općine Tounj, načelnik Ivica Sopek nalaže:

1.Na području Općine Tounj do daljnjeg, a najkasnije do 15. travnja 2020. godine odgađaju se sva okupljanja stanovništva na otvorenom i u zatvorenom prostoru po bilo kojoj osnovi, sve manifestacije, sportska natjecanja i treninzi, dječje predstave,kulturne priredbe i ostali javni skupovi.

2. Općina Tounj do daljnjeg, a najkasnije do 15. travnja 2020. godine neće izdavati rješenja o korištenju javnih prostora za održavanje bilo kakvih događaja ili manifestacija. Rješenja o korištenju javnih površina koja su izdana u ranijem razdoblju, a odnose se na događanja koja su planirana do 15. travnja 2020. godine ne mogu se primjenjivati.

3. Općina Tounj i Dječji vrtić Tounjska spužvica do daljnjega će ograničiti izravni rad sa strankama. Nalaže se privremeno zatvaranje Dječjeg vrtića Tounjska Spužvica. Nalaže se privremeno zatvaranje svih društvenih domova i domova kulture, zajedničkih prostora koje za svoj rad koriste udruge i zajednica udruga.

4. Preventivno se za korištenje zatvaraju svi otvoreni i zatvoreni sportski objekti i igrališta koji su u vlasništvu ili pod upravljanjem Općine Tounj.

5. Izdaje se preporuka o obavljanju pokopa pokojnika u krugu obitelji, a građane se moli da se uvaže tu preporuku.

6. Općina Tounj ograničava izravan rad sa strankama, a kontakt će biti moguć putem telefona, pošte ili e-maila. U iznimnim situacijama, kada je zbog zadanih rokova u određenom postupku potrebno predati podnesak Općini, pisarnica Općine Tounj će ga zaprimiti.

7. Službenici Općine Tounj dužni su se pridržavati preporučenih higijenskih mjera i mjera opreza, izbjegavati bliske kontakte s osobama koje imaju respiratorne simptome, održavati higijenu okoline i radnog mjesta u smislu čišćenja i dezinfekcije radnih površina i predmeta, provjetravanja radnog prostora te isto preporučivati građanima odnosno strankama s kojima su u komunikaciji.

8. Privremeno se ograničavaju odlasci na službeni put službenika Općine Tounj.

9. Preporučuje se svim građanima Općine Tounj da je što je moguće manje koriste usluge nadležnih liječnika radi očuvanja integriteta medicinskog sustava i nepotrebnog izlaganja sebe i drugih opasnostima prenošenja zaraze. Svoje liječnike mogu kontaktirati drugim kanalima poput telefona, elektroničke pošte ili Interneta.

10. Mole se svi građani Općine Tounj da prate obavijesti nacionalnih, županijskih i gradskih Stožera civilne zaštite, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije te da se pridržavaju uputa i preporuka koje se izdaju. Mole se građani da do daljnjeg ograniče svoje kretanje te da bez prijeke potrebe ne putuju izvan Karlovačke županije, a pogotovo ne u inozemstvo.

11. Pozivaju se građani Općine Tounj, koji su zbog poslovnih ili privatnih razloga u proteklih 14 dana boravili u virusom zahvaćenim zonama, a nemaju povišenu temperaturu ili ne kašlju, da postupe savjesno i odgovorno te da se u skladu s preporukama struke, telefonskim putem jave dežurnom epidemiologu ili na službu

11-2. Osobe koje zbog poslovnih ili privatnih razloga u proteklih 14 dana boravile u virusom zahvaćenim zonama, a koje kašlju i/ili imaju povišenu temperaturu, imaju obvezu žurno se telefonski javiti svom liječniku obiteljske medicine radi daljnjih uputa.

12. Općina Tounj će sve relevantne informacije vezane uz postupanja radi sprječavanja širenja Covid-19 virusa, objavljivati na mrežnim stranicama Općine Tounj.

13. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se na mrežnim stranicama Općine Tounj.

OPĆINSKI NAČELNIK
Ivica Sopek, ing.građ.

Mjere prevecije širenja virusa COVID -19 na području Općine Tounj

Prijašnje vijesti

Završen projekt turističko-informativnog centra Općine Tounj

tounj

ZAVRŠENI RADOVI NA OBNOVI – ČIŠĆENJU ZAŠTIĆENOG KULTURNOG SPOMENIKA IZVORA VRELO „ BOŽIDAR“ –FUNTANA U TOUNJSKOM POTOKU

tounj

Festival narodnih nošnji, nakita i oglavlja „Biserna grana“

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content