PITANJE PROPUSNICA

Vijesti

Na koga se Odluka ne odnosi?

– Zabrana iz ove Odluke ne odnosi se na promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja, zatim na dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom te na zaštitarske službe.

Zabrana napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka ne odnosi se na osobe koje se bave izvješćivanjem javnosti, stanovnike koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb, na putovanja na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće te na žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19.
Za gore navedeno propusnice izdaju poslodavci.

Općina Tounj sukladno Odluci o zabrani napuštanja prebivališta i stalnog boravka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 23. ožujka 2020. godine Općina Tounj izdavati će propusnice sukladno točki 2.E Odluke:
– Propusnica za hitnu medicinsku skrb
– Stanovnici kojima je potrebna hitna medicinska skrb, propusnicu trebaju zatražiti od liječnika obiteljske medicine.
– Propusnica za pomoć djeci i starijima
– Iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština propusnicu izdaje Stožer civilne zaštite općine Tounj za stanovnike Tounja.

Propusnice se mogu podignuti od danas ili zatražiti mailom.

Propusnice koje izdaje Stožer, moći će se podignuti (uz opravdani razlog) od danas 24.03.2020.godine u razdoblju od 09:00 do 14:00 sati u prostoru Općine Tounj.

Radi mjere smanjivanja socijalnog kontakta, propusnice će biti moguće zatražiti i dobiti elektronskim putem na mail adresu matesicnikolina1@gmail.com ili telefonskim kontaktom na broj 098 997 0924. Takva propusnica moći će se dobiti isključivo za opravdane potrebe (dostava hrane, potrepština ili lijekova članovima obitelji koji nisu u mogućnosti samostalno obaviti isto, a nalaze se u drugoj jedinici lokalne samouprave).

Zabrana napuštanja mjesta prebivališta odnosi se na činjenicu napuštanja općine, to jest odlaska u drugi grad ili općinu. Dakle, stanovnici svih naselja mogu, za sada, nesmetano prometovati unutar svojih i drugih naselja na području Općine Tounj, uz poštivanje svih prije donesenih mjera prevencije i zaštite

Prijašnje vijesti

Kamenolom tounj konačno kreće sa proizvodnjom kamenih agregata pod okriljem nove tvrtke Rudar d.o.o. Tounj 17

tounj

Vodovod Zdenac-Brletići

tounj

Podpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i Ministar Hrvatskih branitelja Tomo Medved posjetio Općinu Tounj i tom prilikom prisustvovao otvaranje spomen obilježju četvorici poginulih branitelja

tounj

1 komentar

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content