OPĆINU TOUNJ U RADNOM OBILASKU POSJETIO KARLOVAČKI ŽUPAN DAMIR JELIĆ prof. sa SVOJIM DOŽUPANICAMA, DOŽUPANOM, PROČELNICIMA I OSTALIM NAJBLIŽIM SURADNICIMA

Vijesti

Dana 12. listopada posjetio nas je župan Karlovačke županije Damir Jelić prof. sa svojim zamjenicama i pročelnicima upravnih odjela te direktorima tvrtki i ustanova. Cilj njihovog posjeta bio je upoznati se s aktualnom situacijom, problemima i mogućnostima te planovima razvoja i projektima općina, gradova i ustanova kao i naše Općine Tounj.

Načelnik je sve nazočne upoznao o svim velikim projektima koji su od izvršne vlasti općine Tounj aplicirale na fondove Europske unije. O svim projektima općine u realizaciji te problema sa Ministarstvom imovine vezano za zemljište industrijske zone Vrtača i ostalim problemima od gospodarstva, školstva demografije, turizma – otvaranje turističke zajednice općine Tounj, fiskalne decentralizacije i dr.
Tom prilikom, između ostalog, načelnik Ivica Sopek apelirao je da se učini nešto po pitanju sanacije županijske ceste Kukača – Tržić Tounjski a pogotovo križanje te ceste. Radi se o prometnici dugoj 11 i pol km, za čiju je sanaciju potrebno 18 milijuna kuna. Zatim asfaltiranje makadam ceste za Tounjski potok mimo osnovne škole te uređenje županijske ceste 3220 kroz središte Tounja.

Župan je, vezano uz sve probleme s kojima je upoznat, još jednom najavio osnivanje razvojnog fonda Karlovačke županije iz kojeg bi općine mogle financirati projektnu dokumentaciju kako bi svoje projekte mogle kandidirati na natječaje Europske unije i ministarstva RH. Župan najavljuje redovite kolegije na terenu i mjerljive rezultate te da neće ostati samo na upoznavanju s problemima.

Kao izvršna vlast općine Tounj zahvaljujemo se županu i njegovim suradnicima što su po prvi puta u povijesti općine Tounj posjetili nas u ovako velikom broju sa snažnim i praktičnim porukama, prijedlozima kako razviti brže naše općinu a time i našu županiju. Kao dugogodišnji načelnik smatram da je ovo dobar i veliki potez našeg župana Damira Jelića u objedinjavanju naše županije i pomoći oko rješavanja velikih problema gradova i općina koji su nastali smanjenjem financija odnosno prevelikom centralizacijom države .

Općinski načelnik Ivica Sopek ing.građ.
Zamjenica načelnika Nikolina Matešić

Prijašnje vijesti

3. smotra folklora u Podravskoj moslavini

tounj

POSTAVLJENA LED SOLARNA RASVJETA NA ŠETNICI TOUNJČICA

tounj

Poziv za program predškole 2017. / 2018.

tounj
Skip to content