Održana je 5. sjednica općinskog vijeća OT

Općina Vijesti

U PETAK 20. 12. 2013. ODRŽANA 5. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE TOUNJ I DONESEN PRORAČUN ZA 2014. U IZNOSU OD 3.369.000,00 Kn

Na burnoj predblagdanskoj 5. sjednici općinskog vijeća općine Tounj donesene su izmjene i dopune proračuna za 2013. i izmjene Programa i uređaja komunalne infrastrukture za 2013. godinu i drugih odluka vezanih uz izmjene i dopune proračuna za 2013.. Isto tako donesen je proračun općine Tounj za 2014. Godinu u iznosu 3.369.000,00 kn kao i sljedeće odluke :

1. Program izgradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2014.

2. Program održavanja infrastrukture za 2014.

3. Plan razvojnih programa općine Tounj.

4. Program poticaja razvoja poljoprivrede za 2014.

5. Program javnih potreba u kulturi za 2014.

6. Program javnih potreba u sportu za 2014.

7. Socijalni program općine Tounj za 2014.

8. Plan nabave općine Tounj za 2014.

I niz drugih odluka među kojima i smanjenje naknada dužnosnicima počevši od općinskog načelnika, općinskim službenicima i namještenicima u iznosu 5%. Sa ovim mjerama trebalo bi smanjiti troškove administracije i politike za cca 100.000,00 kuna u teškim vremenima gospodarske krize i nasljeđa iz prošlosti a najviše zbog propasti IGM- Tounj koji je stotinama godina bio nositelj razvoja bivše i sadašnje općine Tounj.
Nakon tri godine mirovanja tvrtka „ RUDAR „ d.o.o Tounj 17 počela je pred 5 mjeseci sa eksploatacijom- proizvodnjom tehničkog kamena i s pravom očekujemo bolje nade za gospodarski razvoj općine Tounj i rast proračuna općine Tounj jer su se na posao vratili mnogi Tounjci.

Moramo Vas upoznati sa činjenicom da koalicija od tri vijećnika HDZ-a na čelu s predsjednikom Nikolom Brletićem i predsjednikom HSP Goran Capanom a trenutno predsjednikom vijeća i jednom vijećnicom HSS-a Lidijom Damjanić koja nije u koaliciji sa ove dvije stranke je bila za rušenje općinskog vijeća i izvršne vlasti općine Tounj, načelnika koji je neposredno izabran na izborima od birača općine Tounj.

Peti i šesti potrebni glas bivšoj Nezavisnoj Listi nositelja ing. Ivice Sopek a odnedavno predsjednika HSP-a dr. Ante Starčević donijele su vijećnice VESNA KOVAČEVIĆ i JOSIPA RENDULIĆ koje su spasile nepotrebne troškove prijevremenih izbora koje moraju platiti ponovno mještani Tounja a i zaustavili bi se mnogi započeti projekti u općini Tounj. A između ostalog su izjavile da nije moralno i nemaju pravo rušiti nekog ako ga nisi izabrao i biti protiv volje birača.

Bez obzira na boje stranačkih dresova mještani općine Tounj mogu zahvaliti razboritosti i pametnoj odluci dviju spomenutih vijećnica koje su veliki teret stavile na svoja leđa ali isključivo u interesu općine Tounj i njenog razvoja. Neshvatljivo je da na početku mandata se željelo srušiti samog sebe i izvršnu vlast samo zbog jala i izbornog poraza i protiv volje birača općine Tounj. To nema veze sa politikom i zdravim razumom i boljitkom naroda općine Tounj.
Nadamo se da će nakon ovih odluka doći ponovo mir u općinu Tounj i pošten rad svih vijećnika za dobro općine Tounj bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju.

Općinski načelnik ing. Ivica Sopek

 

Prijašnje vijesti

Valentinovo je!

tounj

Vodovod za Brletiće uskoro u funkciji

tounj

Općina Tounj –općina s najviše projekata u županiji!

tounj
Skip to content