Obilježen dan Općine Tounj i dan Sv. Ivana Krstitelja

Vijesti

Obilježavanje dana Općine Tounj započeo je paljenjem Ivanjskog krijesa večer prije dana Općine. Na oduševljenje svih prisutnih, večer je završila velikim vatrometom uz ugodno druženje. 

Na dan Tounja na groblju Tounj položili su se vijenci te zapalile svijeće za dvadeset i jednog poginulog Tounjskog branitelja iz Domovinskog rata. Cvijeće je položeno i na spomenik svim poginulim za Republiku Hrvatsku u naselju Zdenac, te na spomenik poginulim braniteljima u Kamenici Skradničkoj.

Navečer se održala Misa u župnoj crkvi Sv. Ivan Krstitelj koju je vodilo uz domaćeg župnika i nekoliko župnika iz susjednih župa. Nakon mise KUD Tounjčica obilježio je 50 godina postojanja, te su prestavili knjigu “Narodna nošnja tounjskog kraja” koju je napisao predsjednik KUD-a Branko Rumenović. Podjelile su se plakete svima koji su pridonijeli radu KUD-a, bilo je pjesme i plesa.

Nakon obilježavanja godišnjice održan je zabavni program uz  Velebitske tamburaše iz Gospića uz prisutnost velikog broja mještana Tounja i okolnih Općina.

Prijašnje vijesti

Igra kolo, Ogulin, 2020.

tounj

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA – OBNOVA STAROG MOSTA U SKLOPU ŠETNICE TOUNJČICA-TOUNJSKE ŠPILJE- TOUNJSKI MOST

tounj

Postavljen video nadzor na općinskom groblju Tounj ( Stop lopovima! )

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content