Obilježen Dan jezika u školi Tounj

Vijesti

 Jezici i mostovi spajaju ljude

 

 

             Odlično osmišljeno – još bolje izvedeno. 

Učenici i učiteljice škole u Tounju obilježili su 26. rujna, dan koji je EU proglasila Danom europskih jezika.

Mnogo je načina na koje možemo ideju provesti u djelo. Po tome se prepoznaje inventivnost i kreativnost, volja da se nešto napravi dobro ili loše.

Hoćemo li? Hoćemo. Možemo li to? Svakako. Idemo. Neka Valentina koordinira,Katarina informatički obradi, Malnar napravi fotodokumentaciju, a mi ćemo s djecom to izvesti. Prenosim samo jedan mali dio razgovora iz zbornice u Tounju.

Katarina M. sa šestim razredom napravila je štafetnu igru  u kojoj su dvije ekipe morale najprije savladati prepreke napravljene od gimnastičkih sprava, a poslije toga svaki učenik zalijepiti papir s brojem i slovom na za to predviđeno mjesto. Broj uz broj, slovo uz slovo na drvenim rešetkama dvorane i nastao je datum koji obilježavamo. Nema pobjednika. Svi su pobijedili. Pogledajte na fotkama.

 FOTKE ŠTAFETE 

 

     Dok je Bogdanka sa svojim najmlađima tražila slova u zidnoj školskoj slovarici da složi natpis dana koji obilježavamo, Ankica i Bojana s učenicima svojih razreda slagale su brojeve i pozdrave na šest europskih jezika: slovenskom, španjolskom, engleskom, talijanskom, francuskom i njemačkom. Mala europska unija u razredu. Na pitanje učiteljice Ankice : „Na kojem je ovo jeziku?“ sve su ručice bile u zraku. Svi žele  odgovoriti, svi žele složiti pozdrav i zalijepiti ga pod napisani jezik na ploči. Simpatično, dinamično, dječje, a tako ozbiljno. Rekli bi metodičari – za pet.

 FOTKE  NAJMLAĐIH

    Idemo dalje. Ulazim fotićem pod rukom u kabinet glazbene kulture. S CD playera čuje se  pjesma Pegate, učiteljica Barbara i učenici šestog i sedmog razreda plešu zumbu. Stanem sa strane. Moja desna noga ide u desno pa lijevo, a lijeva noga u lijevo pa desno. Ponesen glazbom počinjem i ja vježbati plesanje zumbe. Opa! Sjetim se da sam došao snimati, a ne plesati i počinjem fotkati.

                             Pogledajte kako se može kad se HOĆE.

 FOTKE ZUMBE

POSLUŠAJTE I ZAPLEŠITE S NAMA! 

    Odlazimo svi zajedno na tounjski most. Stojim kraj spomenika rimskog vojnika i usmjeravam objektiv aparata na most. Na njemu učenici, nihove ruke u zraku, a u njima zastavice zemalja EU. Mahanjem poručuju :

                                                  Europi s ljubavlju iz Tounja

FOTKE – MOST

   Vraćamo se u školu. Zvono poziva na peti sat, učenici odlaze u razrede, a ja silazim u prizemlje. Tamo Darija s učenicima završava veliku sliku mosta, postavljaju zadnje zvjezdice i zastave zemalja Unije. Pano s mostom kojeg je počela raditi Snježana s učenicima poprima konačni izgled.

FOTKE 

 

     Vama koji otvorite stranicu škole i pročitate ovaj članak  ekipa  iz Tounja šalje veliki europski pozdrav.

 Saludos desde Tounj!      Terveisiä Tounj!      Greetings from Tounj!   Salutations de Tounj!

Lep pozdrav iz Tounj!         Tounj selamlar!    Sveikinimai iš Tounj!

Prijašnje vijesti

RADOVI NA OGRADI OPĆINSKOG GROBLJA U TOUNJU U PUNOM ZAMAHU

tounj

Pljačka mrtvane na groblju u Tounju

tounj

POZIV NA JAVNU PREZENTACIJU

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content