Nogostup na državnoj cesti D23

OpćinaVijesti

Nogostup na državnoj cesti D23  privodi se kraju. Radovi se trenutno ne mogu nastaviti zato jer bivši vijećnik Ivan Hodnik ne dozvoljava gradnju preko svog zemljišta.

Općina Tounj želi u potpunosti platiti taj dio zemljišta kao što je platila i svim mještanima koji su dozvolili gradnju i pristali na cijenu koja im je ponuđena.

Ovih dana sudski građevinski vještak i poljoprivredni vještak bili su na terenu te su procjenili vrijednost parcele i stabala koje se nalaze na zemljištu.

Ukoliko se vlasnik zemljišta ne očituje pozitivno, tj. ne prihvati ponudu za obeštećenje dvaju sudskih vještaka Krešimira Rendulića i Antuna Stipetića, doći će do sudskog spora između Općine Tounj i bivšeg vjećnika HDZ-a.

Kako se radi o interesu za Republiku Hrvatsku i Općinu Tounj doći će do izvlaštenja zemljišta, te se nadamo da ćemo do kraja mjeseca kolovoza završiti nogostupe, te postaviti nove stupove za rasvjetu u potpunosti.

Procjenu izvlaštenog dijela parcele možete pogledati OVDJE

Prijašnje vijesti

Realizacija apliciranih projekata Općine Tounj na natječaje ministarstva i Republike Hrvatske Europskih fondova 2016. god.

tounj

Novogodišnji vatromet

tounj

ZAVRŠENI U POTPUNOSTI RADOVI NA IZGRADNJI NOGOSTUPA, ODVODNJI OBORINSKIH VODA I POSTAVLJANJU ENERGETSKI UČINKOVITE I EKOLOŠKE RASVJETE PREMA GRAĐEVINSKOJ DOZVOLI UZ DRŽAVNU CESTU D-23 JOZEFINA.

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content