Konstituirano općinsko vijeće općine Tounj ali uz izborni injižering i protiv volje birača

OpćinaVijesti

DSCF8321

Prvu konstituirajuću sjednicu općinskog vijeća općine Tounj u novom sazivu otvorio je po ovlaštenju Vlade RH predstojnik Ureda državne uprave za Karlovačku županiju, Željko Spudić dipl.iur. prema dnevnom redu.

Nakon jednoglasnog izbora mandatne komisije i podnesenog izvješća o osvojenim mandatima na temelju konačnih rezultata koje je pročitala Katarina Pribanić mag. prim.educ.

 

1. Lista grupe birača izabranog načelnika ing. Ivice Sopek  4 mandata
2. HDZ 3 mandata
3. HSS 2 mandata
4. HSP 2 mandata

 

 Iako su birači Tounja izabrali po peti puta načelnika ing.  Ivicu Sopek i njegova lista koja je dobila najviše mandata i povjerenje birača a druge stranke nisu bile u koaliciji prije izbora dogodio se naknadni inžinjering stranaka uz blagoslov dvaju vijećnica HSS Katarine Pribanić i Kristine Pribanić koje su tvrdile da neće podržati niti jednu stranu ali su se najednom na sjednici predomislile i dale potporu za Predsjednika općinskog vijeća Goranu Capanu HSP sa dva osvojena mandata i Nikoli Fumiću HDZ za potpredsjednika vijeća sa tri mandata iako su oni najveći gubitnici izbora jer su dobili još jedan mandat manje nego na prošlim izborima. Tako da gubitnici protiv volje birača dobivaju što ih ne pripada a pobjednici ostaju bez ičega u zakonodavnoj vlasti općine Tounj sa najviše osvojenih mandata.

 

DSCF8349Prijedlog predsjednice komisije za izbor i imenovanje Dijane Brletić mag.oec. da za predsjednika općinskog vijeća bude izabran Nikola Katić  ( četiri mandata ) bivši  predsjednik nositelja liste grupe birača  izabranog načelnika nije prošao iako su vijećnice HSS jasno rekle da će glasati samo u interesu općine, a niti jedne opcije ali su im ruke mimo volje birača općine Tounj poletjele u zrak na stranu gubitnika.

 

Načelnik ing. Ivica Sopek rekao je da će biti teško raditi, surađivati i nemoguće raditi protiv volje birača ali da će svoj posao odraditi do kraja za dobrobit mještana općine koji su mu dali povjerenje i neka svatko radi svoj posao kojeg je preuzeo. U općini Tounj pojavit će se i političko interesna osvetnička kriza vjećnika koji su se preko noći ponovo zaljubili i ujedinili što nije dobro za razvitak  općine koja je krenula punim jedrima i danas izgleda drugčije a kreće i gospodarstvo. Malo se našalio da će mu biti kao Milanu Bandiću kada je morao boriti se protiv gradske skupštine grada Zagreba, ali je na kraju izdržao i pobjedio uz pomoć svojih birača.

 

Prijašnje vijesti

Postavljene nove autobusne kućice u naselju Zdenac na držvnoj cesti D-23 Tounj-Senj

tounj

Sv. Krizma

tounj

Nagrada za najbolju grupnu masku na maskiranoj povorci u Ogulinu

tounj

2 komentara

Katarina 17/06/2013 at 11:19

Dobar dan!

Znam da je prošlo već podosta vremena otkako Ste pobijedili i htjela bih Vam čestitati na tome.
No, postoji još jedan veći motiv zbog kojeg pišem, a to je nepravda na koju sam ALERGIČNA.

Pratim stranicu općine Tounj i pročitala sam koji su se preokreti dogodili i koje su Vam ”iznenađenje” priredile tounjske jude.
Jedino što za njih mogu reći i osjećati je žaljenje. Žalim ih zato što su to ljudi, odrasli, ”odgovorni”, sa završenim fakultetima, dakle, obrazovani, neki imaju i svoju djecu, a ponašaju se na takav ishitren, nesavjestan, nepouzdan i jadan način.
Treba se boriti protiv takve struje jer je jasno da se radi o ”udruženom pokretu”, ali ja vjerujem da nećete odustati jer je i osobi poput mene, koja ne živi u Tounju jasno da se Tounj promijenio, poboljšao, nešto se radi, nešto se pokrenulo, živnuo je, polako dobiva status koji zaslužuje i sigurna sam da nebi nitko svoj posao obavljao bolje od Vas.
Moj Tounj konačno je dobio nekoliko stranica u knjigama. I meni Ste pružili priliku za volontiranje (žao mi je što se nije nastavilo, ali što je, tu je). Vidi se trud i samo bih Vam htjela reći da ne odustajete jer takvih će ljudi uvijek biti što i sami znate, a dobro je da su se ovi pokazali.

Znam da ne mogu pomoći puno, ali imate potporu od nas iz Zagreba i sretno.

Katarina

Odgovori na komentar
Ana 30/06/2013 at 20:54

Poštovana gospodo!
Tounjski most ima i zaslužuje pažnju,a ono ispod mosta?

Odgovori na komentar

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content