„Klokan bez granica“ u PŠ Tounj

PD Lucije Capan Vijesti

21032013918Klokan je doskakutao u školu Tounj…

..i to ne bilo kakav klokan, već “Klokan bez granica”…

„Klokan bez granica“ u PŠ Tounj

I ove godine su učenici PŠ Lucije Capan sudjelovali u Međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“, koje se u cijelom svijetu održalo 21. 3. 2013. g.

Ukupno je sudjelovalo tridesetero učenika kroz tri skupine Ecoliers (IV. – V. r.), Benjamins (VI. – VII.r.) i Cadets (VIII. r).

21032013914Učenici su rješavali 24 logička zadatka koji su poredani od lakših prema težima i različito bodovani, svaki zadatak ima pet ponuđenih rješenja od kojih je jedan točan. Vrijeme rješavanja je 75 minuta.
Prije samog početka rješavanja svakog učenika dočeka poklon, kemijska olovka i mali kalendar slogom natjecanja i čokolada.

U ovom natjecanju nema selekcije, eliminacije i finala, svi učenici su pozvani da sudjeluju bez obzira na predznanje ili uspjeh u školi. Ove godine se prijavilo 857 osnovnih škola u Republici Hrvatskog, broj natjecatelja i škola se svake godine povećava.

Prošle godine je u natjecanju sudjelovalo više od 6800000 učenika u 51 zemlji svijeta, što ovo natjecanje čini najvećim školskim natjecanjem svijeta.

Rezultati ovogodišnjeg natjecanja biti će objavljeni 9. svibnja 2013. g., a mi ih strpljivo i s nadom u dobre rezultate očekujemo.

Prijašnje vijesti

IGRA KOLO 2019.

tounj

U školi obilježili Dan planeta Zemlje!

tounj

Pravna podrška u Općini Tounj 09. 08. 2012

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content