Kamenolom Tounj – Rudar d.o.o.

OpćinaVijesti
POČEO SA PROIZVODNJOM KAMENIH AGREGATA NAKON PUNE TRI GODINE STAJANJA i nastavlja se stečaj prezaduženog i posrnulog IGM- TOUNJ d.d
2013-07-12_09.43.38 Konačno smo dočekali i taj dan da je Kamenolom Tounj počeo sa radom i dobio sve potrebne dozvole i koncesiju do 31.12.2028. godine sa proizvodnjom 350 000 m3 kamena na godinu. Pune tri godine je trajala agonija i birokratske prepreke za dobivanje potrebnih dozvola za pokretanje proizvodnje i skori povratak radnika na izgubljena radna mjesta jer svi znamo što je značio taj kamenolom za Tounjski kraj i okolicu. Želja nam je da šta duže radi i da se ne dogodi ponovno slična situacija. S obzirom da će se graditi uskoro dvokolosječna pruga Zagreb- Skradnik – Rijeka  naš kamenolom imat će veliku ulogu u isporuci potrebnih kamenih agregata a i mnogi će naći zaposlenje. Za općinu Tounj i njen proračun i daljnji opstanak to je od presudnog značaja s obzirom da je prestankom proizvodnje pao za cca 50 % i teško je bilo ovih četiri godine bez tog još malo 150 godina starog gospodarskog diva Tounja.
2013-07-12_09.49.08Isto tako paralelno traje stečaj posrnulog i prezaduženog IGM- Tounj d.d. na Tgovačkom sudu u Rijeci  i nadamo se da će radnici dobiti svojih 40% zarađenih a neisplaćenih plaća jer se u stečajnom postupku već isplatilo 60%. dugovanja radnicima koji  se nalaze u prvom isplatnom redu u stečajnom postupku IGM-  Tounj d.d. Kada će to biti  ovisi najviše o brzini Trgovačkog suda u Rijeci i presudama koje mora donjeti.
Općinski načelnik Ivica Sopek

Prijašnje vijesti

Nemogućnost odvoza komunalnog otpada

tounj

Obavljen interni tehnički pregled izgrađenog rotora

tounj

3. smotra folklora u Podravskoj moslavini

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content