III. revija narodnih nošnji Bilogore i Hrvatske 2014.

Vijesti Zanimljivosti

BjelovarU Bjelovaru se u subotu, 11. listopada 2014. godine s početkom u 19:00 sati u Domu kulture Bjelovar održala „Treća revija narodnih nošnji Bilogore i Hrvatske“. Organizator revije je KUD Bjelovar i Zajednica udruga u kulturi Grada Bjelovara. Nakon pozdravnih riječi organizatora i gostiju, uslijedio je program.

U prvom bloku predstavljene su narodne nošnje Međimurja, Posavine, Bilogore, Bizovca i Slavonije. U drugom dijelu predstavljene su nošnje otoka Krka, Suska i Murtera,  nošnje iz mjesta Promine koje je smješteno u šibenskom zaleđu te nošnje koje dolaze iz okolice grada Dubrovnika. Treći dio revije bio je namijenjen nošnjama iz Jelenja, Zagreba i Tounja. Na samom kraju revije predstavljene su nošnje iz Nove Rače, Šandrovaca, Severina, Rovišća i Čazme.

Na ovoj reviji po prvi puta je sudjelovao Branko Rumenović predstavljajući KUD „Tounjčica“ iz Tounja i narodnu nošnju tounjskog kraja. Na reviji je predstavljena muška zimska narodna nošnja i ženska svadbena narodna nošnja tounjskog kraja. Revija nije bila natjecateljskog karaktera, ali narodna nošnja tounjskog kraja ostavila je značajan dojam na sudionike revije u Bjelovaru.

Branko Rumenović, mag.oec.

Prijašnje vijesti

Uređeno kupalište, šetnica i Frankopanski most

tounj

Tounj – WiFi4EU

tounj

Tajne tounjskoga podzemlja u Karlovcu

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content