HT implementirao besplatan WIFI internet u Samoboru i općinama Pučišća, Tounj i Trpanj

Vijesti

Hrvatski Telekom implementirao je besplatan WiFi Internet u Gradu Samoboru i općinama Pučišća, Tounj i Trpanj, čime je građanima i posjetiteljima tih mjesta omogućen pristup internetu na javnim lokacijama. Samoboru, Pučišćima,Tounju i Trpnju su u sklopu inicijative Europske komisije WiFi4EU dodijeljeni vaučeri u iznosu od 15.000 eura, a zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s Hrvatskim Telekomom, za realizaciju ovog projekta odabrali su upravo HT kao pouzdanog tehnološkog partnera i najboljeg izvođača radova.
Na području Grada Samobora izvršeni su radovi na izgradnji infrastrukture za implementaciju besplatnog bežičnog interneta na pet lokacija. Na središnjem samoborskom trgu, Trgu kralja Tomislava, omogućen je besplatan internet koji mogu koristiti građani, ali i turisti koji dolaze u posjet Samoboru. Također, besplatan WiFi moguće je koristiti na lokaciji Autobusnog kolodvora, kao i na lokaciji Sportske dvorane Samobor na kojoj se, osim velikog broja sportskih aktivnosti, održavaju i sve najveće manifestacije.

Pristupna točka nalazi se i na Trgu Matice hrvatske, kod samoborske kino dvorane koja je mjesto okupljanja i druženja mnogih Samoboraca i turista. Pristupna točka postavljena je i na lokaciji samoborskog Sajmišta koje posjećuju ne samo stanovnici Samobora i okolnih mjesta, već u velikom broju i posjetitelji iz susjedne Slovenije. Sve pristupne točke su u punoj funkcionalnosti, a čitav sustav, osim što je podigao razinu internetske povezanosti, omogućio je i veću pristupačnost interneta građanima.

Općina Pučišća je putem inicijative Europske komisije WiFi4EU dobila financijska sredstva koja je usmjerila u razvoj WiFi mreže pa su tako besplatnim pristupom internetu pokrivena sva tri naselja: Pučišća, Gornji Humac te Pražnica. „Iznimno mi je drago što smo osigurali sredstva potrebna za implementaciju WiFi mreže čime smo, u suradnji s partnerom Hrvatskim Telekomom, postavili opremu i omogućili besplatan pristup internetu na ključnim lokacijama naselja i javnim sadržajima kao što su društveni domovi i prostorije za udruge, trgovi, dječje igralište s parkom i Klesarska škola. Ovim projektom osiguran je visokokvalitetan besplatan internet te se njime povećava standard i kvaliteta života u našoj općini“, izjavio je načelnik Općine Pučišća Marino Kaštelan.

Općina Tounj je uspješnom prijavom na natječaj europske inicijative WiFi4EU osvojila voucher nakon čega je odabrala Hrvatski Telekom za realizaciju implementacije besplatnog interneta na najfrekventnijim lokacijama. „Navedenim projektom postavljeno je i instalirano više unutarnjih i vanjskih pristupnih točaka za spajanje na besplatnu WiFi mrežu, čime se znatno podigla razina besplatnog pristupa internetu na našem području. WiFi-em smo pokrili područja od javnog interesa: Tounjski most, crkvu sv.Ivana Krstitelja, osnovnu školu, zgradu Općine, centralni trg, vatrogasni dom, rotor državne ceste D23 i županijske ceste 3220. Realizacijom navedenog projekta ostvarili smo namjeru da osiguramo besplatan pristup internetu za mještane Općine Tounj, koji koriste osobito oni mlađi. Također, uzeli smo u obzir i sve veći broj turista koji posjećuju naš kraj i koji često koriste moderne tehnologije. Izuzetno smo zadovoljni što smo ovaj projekt proveli uz stručnu pomoć Hrvatskog Telekoma“, izjavio je načelnik Općine Tounj Ivica Sopek.

Besplatan WiFi pristup omogućen je i u Općini Trpanj, mjestu na poluotoku Pelješcu, koja je također zahvaljujući inicijativi WiFi4EU osigurala sredstva za uspostavu moderne WiFi mreže kojom su pokrivene ključne lokacije. „Općina Trpanj uspješno je aplicirala i dobila voucher europskog projekta WiFi4EU. Uz uložena dodatna sredstva proračuna i podršku Hrvatskog Telekoma besplatnim pristupom internetu pokriven je veliki dio naselja Trpanj. Instalirano je ukupno 9 pristupnih točaka na ključnim lokacijama naselja. U skladu s našim ciljem omogućavanja kvalitetnijih životnih uvjeta, kako za naše sumještane tako i za sve posjetitelje, veselimo se svakom budućem projektu i implementaciji novih tehnologija“, istaknuo je načelnik Općine Trpanj Jakša Franković.

Hrvatski Telekom, kao najveći privatni investitor u digitalnu infrastrukturu u Hrvatskoj, kontinuirano ulaže u kvalitetu i razvoj infrastrukture mobilne i fiksne mreže. U prilog tome govore i brojne nagrade i priznanja za kvalitetu mreže Hrvatskog Telekoma, kao i uvrštavanje mobilne mreže HT-a među deset najbržih mreža na svijetu. Odabir Hrvatskog Telekoma od strane općina i gradova u ovim projektima dokaz je kako je kompanija prepoznata kao pouzdan tehnološki partner koji može osigurati kvalitetan pristup internetu što omogućava povećanje gospodarske aktivnosti i kvalitete života građana. Kao predvodnik digitalizacije u Hrvatskoj, Hrvatski Telekom ostaje usmjeren na daljnja ulaganja te omogućavanje pristupa kvalitetnom internetu što većem broju građana, kako bi svi u Hrvatskoj bili povezani na vodećoj mreži.

Tekst i foto preuzet sa https://www.tportal.hr/biznis/

Prijašnje vijesti

Zaštita tounjskog sira

tounj

POLA STOLJEĆA DJELOVANJA KUD-a „TOUNJČICA“

tounj

Svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja proslavljena u Tounju

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content