Emisija o dječjoj skupini KUD-a „Tounjčica“ na radio Ogulinu

Vijesti

radioU srijedu, 22. travnja 2015. godine u 16 sati dječja skupina KUD-a „Tounjčica“ održala je redovitu  probu. Na istu je stigla i novinarka radio Ogulina, Mihaela Milanović Poljak. Nakon upoznavanja i razgovora s najmlađim članovima KUD-a „Tounjčica“, održana je proba.

Gđa. Milanović Poljak je pomno pratila probu, te je jedan dio i snimila. Nakon probe novinarka je snimila razgovor s djecom. Tako se moglo čuti koliko često imaju probe, kada su krenuli s radom, što pripremaju te za koji nastup se spremaju. Obavljen je kratki razgovor s Markom Jarenevićem,voditeljem tamburaškog sastava. radio (3)

Novinarka je razgovarala i s  Brankom Rumenovićem, predsjednikom KUD-a te koji je ujedno i voditelj dječje skupine istoimenog KUD-a.

Dječja skupina KUD-a u ovom sastavu krenula je s radom krajem mjeseca ožujka, točnije 30. ožujka i broji dvadeset članova. Pripremaju se za 41. smotru dječjeg folklornog stvaralaštva Karlovačke županije koja će se održati 10. svibnja 2015. godine u Karlovcu.

radio (2)Radom dječje skupine nastoji se odgojiti nove članove za buduće djelovanje KUD-a. Osim ljubavi prema tradiciji i kulturi koju dobivaju u svojem domu, djeca se ovdje prvi put susreću s nošnjom, običajima, pjesmom i plesom, publikom i žirijem, što je dobra podloga za daljnji rad. Dosadašnjim djelovanjem dječje skupine i nastupima na smotrama u Karlovcu, Tounju, Generalskom stolu, Kutini, Muću te na Vinkovačkim jesenima djeca su stekla iskustvo u javnom nastupu te želju za očuvanjem tradicijske baštine tounjskog kraja. Upravo  oni koji su bili djeca kada su nastupili na Vinkovačkim jesenima 2010. godine, danas su članovi izvorne skupine KUD-a!

Emisija o radu dječje skupine KUD-a je bila na rasporedu emitiranja u nedjelju, 26. travnja 2015. godine u 10:00 sati.

Prijašnje vijesti

Održana 15. sjednica općinskog vijeća Općine Tounj

tounj

ANKETA

tounj

JAVNI NATJEČAJ ZA IMENOVANJE PROČELNIKA / PROČELNICE JEDINSTVENOG UPRAVNOG ODJELA OPĆINE TOUNJ

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content