Maškare

PD Lucije Capan

Pokudi kad je loše, pohvali kad je dobro. Ovaj članak je “pohvala “pozitivnim vibracijama koje već mjesecima kruže školskim hodnicima i učionicama škole u Tounju. Dodiruju učenike,učiteljice i učitelje,kuharicu,čistačice,domara i djelatnike općinske uprave.

Sve zapravo počinje u zbornici ovako: “Hoćemo li cure to napraviti ?Hoćemo.”Jedna jedina riječ ,a posljedica su događanja u kojima uživa svatko na svoj naćin.Sveti Nikola, Sveta Lucija, Valentinovo,a sada i maskenbal.Sve to u  mjesec – dva,u nekoliko dana ,bez velikih priprema i izostajanja s nastave.Za svaku pohvalu svima i poticaj da se nastavi tako i dalje.Kad “zaškripi” sa  sponzorima tu je   načelnik općine gosp.Sopek.

U ovom članku nalaze se dva članka.Jedan je o ljubavi ,a drugi o maskama.Maskama ispod kojih se nalaze dječja lica ,a ne lica odraslih.

ImageValentinovo je prošlo u znaku plesa.Više hrabrosti pokazale su djevojke.Promjenile su garderobu,dotjerale frizure,nabacile šminke i ponašale se kao da imaju više od sedamnaest.Dečki su pokazali manje hrabrosti zauzevši mjesta uza zid dvorane i komentirajući plesne parove na samo njima poznati naćin.Simpatije publike i ocjenjivačkog suda u disco foxu pobrao je plasački par Ivana Jelenac i Ivan Mrgan.Engleski valcer najbolje je otplesala Danijela Mrgan i Karlo Capan.Bravo moji !!!! Da znaju plesati bečki valcer pokazali su Sandra Pribanić i David Jelenac.Otplesavši cha-cha-cha Matej Karaga i  Mateja Bertović prisili su ocjenjivački sud da ih proglasi najboljim parom u toj kategoriji.

Kada je došao red na prijave -pogledajte fotke- za miss i misstera sve je bilo jasno.Hrabrije su opet bile djevojke,bilo ih je više prijavljenih.Učenici su dobili listiće i napisali.Najljepša za njih je Ivana Jelenac-birali dečki,a najljepši za cure izabran je  Leonardo Pribanić – birale dame.Misica i mister odplesali su svoj ples i pokazali da su simpa par.

ImageDanas su dvoranom opet odzvanjali veseli glasovi naših učenika.U goste je stigao  načelnik općine sa svojim suradnicima.Nikad ne dolazi praznih ruku.Dosta truda uložili su učenici da postanu ono što su htjeli.Sat dva prije maskenbala čula se je fućkala po hodnicima,neki su se obukli i ranije.Fašnička vibra strujila je hodnicima.Teško je bilo dočekati trenutak ulaska u dvoranu.Pojedinačne maske,grupne maske i parovi maske ispunile su dio prostora školske dvorane.Capan Karla iz sedmog razreda  u zadnjih pet dana  nešto  posebno ide.Postaje poput Ivice Kostelića.Nastupa u više katergorija i pobjeđuje.Prošli tjedan za valentinovo u plesu ,a danas kao najbolja maska.Maskiran u trudnicu daje na  znanje što je potrebno raditi da bi se broj stanovnika u Tounju povećao.Josip Gočen iz prvog razreda maskiran u lovca osvaja drugo mjesto ,a Toni Brletić iz trećeg razreda  obučen u duha osvaja treće mjesto.Mali zbor nastupa s pjesmom Danas je fašnik,a igrokaz koji nosi ime Karneval izveli su učenici četvrtog razreda.Za svakoga po nešto.Uh,umalo zaboravih.Opet  je teta Goga iz kuhnje napravila dobre krofne.

Za sve to netko mora biti kriv.Imbre kao i svake godine završava i nestaje u plamenu.Do slijedeće godine šaljem vam fašnički pozdrav.

Petar Malnar,prof.

Prijašnje vijesti

Poziv za program predškole 2017. / 2018.

tounj

U školi obilježili Dan planeta Zemlje!

tounj

Dani kruha u Tounju

tounj

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content