Završen projekt turističko-informativnog centra Općine Tounj

1
1693

ZAVRŠEN PROJEKT TURISTIČKO INFORMATIVNOG CENTRA OPĆINE TOUNJ NA LOKACIJI STAROG IMANJA OBITELJI FRANJKOVIĆ U TOUNJU KOJU JE OPĆINA TOUNJ KUPILA I PRIJAVILA NA NATJEČAJ EUROPSKIH FONDOVA UNUTAR MJERE 07 „ TEMELJNE USLUGE I OBNOVA SELA U RURALNIM PODRUČJIMA „ IZ PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA REPUBLIKE HRVATSKE U RAZDOBLJU 2014-2020 U VRIJEDNOSTI OD 7.744.000,00 kn ODNOSNO ( milion eura ).

 

Ovih dana predana je aplikacija na natječaj EU fondova za novi objekt koji će Tounju dati novu turističku dimenziju i atrakciju. U novoj zgradi trebao bi se smjestiti KUD TOUNJČICA zatim ETNO MUZEJ te prikaz Tounjskih špilja u novoj 3- D tehnologiji sa vizualizacijom prolaska kroz njih čime ćemo se smjestiti na posebnu turističku destinaciju u RH. U novom objektu pronaći će posao i tri djelatnika tako da ima i gospodarsku dimenziju.

 

 

Uz ovaj projekt aplicirali smo i vodovod za Kamenicu i Kukaču- Košare i nerazvrstane ceste sa novom led rasvjetom koja spajaju naselja Tounj, Zdenac, Gerovo Tounjsko i Potok Tounjski.
Sva dokumentacija, građevinske dozvole i ostala projektna dokumentacija i imovinsko pravni odnosi riješeni su 100% i čeka se već 6 mjeseci Odluka o realizaciji projekata od nadležnih državnih institucija. Vrijednost ova tri projekta je 3.250.000 Eura ili oko 24 miliona kuna.

 

 

Načelnik Ivica Sopek

1 komentar

  1. Dragi Tounjci, nadam se da ćete podržati svojeg dosadašnjeg načelnika na skorašnjim lokalnim izborima i time mu pokazati da cijenite sav njegov dosadašnji trud.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.