ZAVRŠEN FESTIVAL MOMENTO DEMENTO UZ RIJEKU MREŽNICU NA TERITORIJU OPĆINE TOUNJ I GRADA SLUNJA ( Tržić Tounjski- Primišlje )

0
755

Nedavno je završen festival psihodelične glazbe Momento Demento koji je pred par godina prešao i na teritorij općine Tounj u naselju Trćić Tounjski tako da je festival postao i dio Tounjske turističke ponude.

Kao načelnik općine imao sam priliku posjetiti i prošetati terenom s domaćinom gosp. Perom Lalićem gdje su smješteni svi objekti koji služe svrsi održavanja tog posebnog festival i moji dojmovi su doista pozitivni jer nećete vidjeti niti jednog opuška, papirića ili bilo kakvog smeća. Gosti su iznimno pristupačni i vidi se da uživaju u ambijentu rijeke Mrežnice na Slunjskoj i Tounjskoj strani Mrežnice. S obzirom na tisuće mladih ljudi na relativno malom prostoru koji dolaze prema našim saznanjima iz cca 130 zemalja svijeta zadivljuje ta harmonija kada vidite te ljude sa posebnim stilom odijevanja i načina života ali u skladu sa prirodnim okruženjem i bez incidenata s obzirom na raznoliku ponudu ostanete impresionirani.

U svakom slučaju i općina Tounj i njeni mještani bi trebali imati ekonomske koristi od proširenja festivala i dolazak gostiju i u našu općinu što se vidi po prodajnim štandovima OPG uz županijsku cestu Tounj – Slunj popunjenim apartmanima i restoranima u okolici jer festival privlači i mnoge znatiželjnike a i najkraći put je mimo festivala do Plitvičkih jezera što ovu županijsku cestu čini najprometnijom u našoj županiji ali jako uskom i opasnom a pogotovo raskršće sa D-23. Nužne su hitne intervencije na cesti i uređenje jer je to strancima noćna mora a i mještanima koji tu žive pa su nezgode u prometu česte.

Općinski načelnik Ivica Sopek

Galerija slika:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.