Uskoro Tounjski most dobiva video nadzor 24 sata dnevno

1
840
slide4
.
Ministarstvo kulture, Uprava za zaštitu kulturne baštine Zagreb planira na godinu postaviti videonadzor nad Tounjskim kamenim ljepotanom sa četiri kamere a centralno mjesto sustava videonadzora nalazio bi se u prostorijama Općine Tounj.
Sve troškove ( 117.071,25 km ) oko ovog projekta dogovorila je izvršna vlast općine Tounj a financiranje projekta je u nadležnosti MINISTARSTVA KULTURE.
Prema projektnoj dokumentaciji i dozvolama planira se u potpunosti osvjetliti most i kipove rimskih legionara u sklopu gradnje nogostupa od mosta do zaseoka Matešići u sastavu naselja Zdenac. Cilj ovog projekta je sačuvati kulturno bogatstvo od vandalizma, nepropisne brze vožnje na mostu a u svrhu sigurnosti i pronalaženu počinitelja šteta na kulturnom dobru ako se slučjno ili namjerno dogodi.
Koristim ovu priliku da zamolim sve one a pogotovo mladež Tounja koji mogu spriječiti vandalizam jer se sa nedavno postavljenih poučnih ploča te oznake odmorišta otkidaju slova a to je stajalo mnogo truda, rada i novca i te ploče predstavljaju identitet i kulturu općine Tounj kojom se treba ponositi i čuvati je.
 Nudimo nagradu od 2,000,00 kn onome tko nam dostavi istinite podatke o počinitelju uništavanja općinske imovine. ANONIMNOST PRIJAVE ZAJAMČENA.
.
U prilogu ponuda  sustava videonadzora:
Općinski načelnik ing. Ivica Sopek

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here