Uređene i asfaltirane nove ceste na području općine Tounj

0
609

( KAMENICA-KUKAČA- KOŠARE- LOVAČKI DOM SRNJAK-VELEBIT) I APLICIRANE NOVE CESTE PREKO EU FONDOVA U VRIJEDNOSTI 7.969.379,21 KN U DUŽINI cca 5 km KOJA POVEZIJU NASELJA ZDENAC- TOUNJ- GEROVO TOUNJSKO – POTOK TOUNJSKI.

 

 

Ovih dana završeno je asfaltiranje općinskih cesta :

1. Kamenica – Kukača prema Čavrakima 850 m

2. Košare 550 m

3. Lovački dom 50 m

4. Asfaltiranje prilaza nogostupa U Tounju 40 m2

Radove je izvela tvrtka Rudar Tounj u vrijednosti cca 450.000,00 kn

 

 

Isto tako danas smo predali aplikaciju za natječaj M07 temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima, podmjera 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta. Nadamo se da ćemo proći na natječaju koji će obuhvatiti 12 malih cesta na području koji povezuje četiri naselja u općini Tounj. Uz potpuno nove i šire ceste postavit će se nova podzemna el. mreža 110 novih stupova sa rasvjetom u led tehnologiji. Vrijednost radova je 7.969.379,21.

 

Uz vodovod za Kamenicu i Kukaču, ( milion E), asfaltiranje nerazvrstanih cesta i drugih velikih projekata uz gospodarska ulaganja u vrtači- industrijsku zonu općina Tounj imati će sve uvjete za ostanak i povratak stanovništva. U općini Tounj u sljedećoj godini u infrastrukturu i gospodarstvo planira se uložiti minimalno 50 miliona kuna i sve dozvole i projekti su gotovi uz par manjih koji su u izradi i blizu potrebitih dozvola a do proljeća će biti spremni.

Općinski načelnik I. Sopek