Općina Tounj slavi 80 godina postojanja

0
1215

U nedjelju 24.lipnja 2012., svečano se obilježio Dan općine Tounj i blagdan nebeskog zaštitnika Tounja, Sv. Ivna Krstitelja. Održana je radna sjednica Općinskog vijeća.

    

Nakon radne sjednice položeni su vijenci za sve poginule i stradale za domovinu Hrvatsku.

    

Slijedi svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj su općinski načelnik Ivica Sopek i predsjednik općinskog vijeća Nikola Katić podijelili javna priznanja osobama zaslužnim za razvoj općine.

    

Na svečanoj sjednici uz ostale viđenije goste okupljenima se u ime Karlovačke županije obratio zamjenik župana Ivan Banjavčić.

    

Posebno velika radost i ponos svih okupljenih uzvanika je bilo prilikom svečanog otvaranja i blagoslova uređenog nogostupa i trga na Linijama u samom centru Tounja, nove ekološke i energetski učinkovite ulične rasvjete te postavljanje spomen ploče o 80 godina postojanja općine Tounj.

    

Naše malo mjesto po prvi put u povijesti dobilo je izgled malog urbanog gradića čemu je težio dugi niz godina svoga postojanja. Općina Tounj je rijedak pozitivan primjer u hrvatskoj državi gdje se unatoč gospodarskoj krizi i padu proračuna, ipak gradi, uređuje i planira napredak. Sve je to blagoslovio župnik Tounja fra Slaven Mijatović.

Nakon svete mise koja je održana u crkvi sv. Ivana Krstitelja i iskrene vjere u bolju budućnost našeg kraja održano je narodno veselje uz nastup KUD-a Tounjčica.

Ostale slike možete pogledati

Ovdje

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.