Nakon punih šest mjeseci 17.11. 2015. god. završeni su javni radovi u Općini Tounj

1
557

Ovih dana završeni su po prvi puta javni radovi na području općine Tounj sa ciljem  da se urede spomenici kulture, vodotoci, izvori, špilje i sl.  Vrijedni radnici sa područja općine Tounj bili su:

  1. Antonija Fumić –  Kamenica
  2. Jasna Mavrović – Zdenac
  3. Nikola Pribanić –  Kamenica
  4. Branko Erdelja –  Tounj
  5. Darko Pribanić –  Rebrovići- Brletići
  6. Ivan Maćešić  –    Tounj

1 (Kopiraj)Punih šest mjeseci radilo se na uređenju spomenutih lokacija u općini TOUNJ a zadnja lokacija je bio zapušteni izvor Zdenac. Uređen je okoliš oko Tounjskog mosta, Župne crkve Sv. Ivan Krstitelj, Sv. Mihovil u Kamenici, izvor Tounjčice i špilja sa kanjonom, šetnica prema špilji Tounjčica, izvor Zdenac, igralište u Kamenici, Sva tri groblja u općini, uređenje i šišanje drveća i šiblja oko mnogih općinskih cesta, uređenje oko vatrogasnog doma i niz drugih radova. Uz djelatnike naših radova bilo je i nekoliko prekršajnih kažnjenika koji su kazneodradili na javnim radovima općine Tounj zajedno sa našim radnicima.

Biti će teško bez tih ljudi održavati ono što su oni učinili pa se nadamo nastavku javnih radova i na godinu i da bi kriterij trebao biti na budućim natječajima vrijednost i sposobnost tih radnika a ne jesu li do sada bili na javnim radovima i ima ih dosta koji se javljaju radi formalnosti ali ne žele da sudjeluju u javnim radovima s onom starom krilaticom  „ Bolje za jednu kunu ležati nego za tri delati.

2 (Kopiraj)S obzirom da sam upoznat sa radom okolnih općina koje su imale javne radove i da je bilo dosta nediscipline i nedolaska na posao kod nas to nije bio slučaj. Naši radnici su bili jako savjesni , dobri i puno su učinili da općina Tounj sa svih svojih sedam naselja bude ljepša i ostali su dan duže i bili voljni još ostati.

Kao njihov pretpostavljeni u svoje osobno ime i u ime općine Tounj  im zahvaljujem što su svojim marljivim radom općinu Tounj i mnoge kulturne objekte, krajolike učinili ljepšim pristupačnijim za turiste i želim im svako dobro u njihovom budućem radu i životu.

Očekujem  i na godinu s nastavkom javnih radova a ova šestorka je visoko podigla ljestvicu kvalitete javnih radova.

Općinski načelnik ing. Ivica Sopek

1 komentar

  1. svaka pohvala radnicima,nadam se da žitelji općne tounj vide da ovim hvalospjevima pojedinih pojedinaca nema mjesta!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here